Десет водещи фактора, водещи до развод

By | февруари 1, 2021

Бракът, каква свещена институция, която нашата култура е направила. С процент на разводи близо 50%, а някои бракове, които продължават дни, ние знаем, че има списък на допринасящи фактори: 1. Отглеждане Apart 2. Не мога да говоря с три. Как съпруг обработва пари 4. Лични проблеми на съпруга 5. Няма достатъчно внимание 6. Прелюбодеяние 7. Лични навици на съпруга 8. Сексуални проблеми 9. Разлики в вкуса/предпочитанията 10. Алкохол/Други наркотици. * Уилям Дохърти, Университет на Минесота, 2009-2010 през USA Today 9/29/11

Връзките са високо умело начинание. Ако не е възможно един или двамата да не притежават достатъчно умения. Може би е време някой да се помогне един на друг да се погледне на ново място и как да бъдете по-добър партньор един на друг.

Днес знаем, че ако една двойка е датирала по-малко от една година, ако всяка двойка родители са разведени, и ако те са под 24-годишна възраст, шансовете им да преминат през първата година са толкова тънки. Често те са с почти 75% по-голяма вероятност за развод в рамките на две години.

В опита си в коучинг двойки споделям това, което вярвам, че са четири важни думи, които поставят основите на всяка връзка:

Ангажимент (не се отказвайте от първото или второто препятствие, направете това, което е правилно, НЕ ТОВА, което е лесно!)

Комуникация (това не е за 911 оператори! Два монолога не са равни на диалога. Разбирането на вашето възпитание и нуждите на вашите партньори е от първостепенно значение.)

Сътрудничество. (отнема време, за да се разбере двете страни и да научат как да се даде и да вземат) Става въпрос за това да се опиташ да се срещнеш по средата, да направиш място за всеки човек да жертва и да позволи на всеки човек да сподели победата.

Гушкане. (не любовната игра или секс) просто отделете време, за да се държите един друг, да докоснете, да държите ръцете си. Всички имаме нужда от докосване, някои се нуждаят от него повече от други, а някои се нуждаят от него по-малко.

Най-добрите 5 причини за факторите, които допринасят за развода, могат да бъдат избегнати или значително намалени, ако двойките са имали набор от умения, който включва добра употреба/практика на 4-C.

Според Дженифър Бейкър от Форест Институт по професионална психология в Спрингфийлд, процентът на разводите в Сащ в Мисури за първи брак, срещу втори или трети брак 50% от първите бракове, 67% от втория и 74% от третите бракове завършват с развод. Друг източник, Списанието за обогатяване, съобщава, че процентът на разводите в Америка за първи брак е 41%, за втория брак е 60%, а за трети брак е 73%.

Може би вижда в тези условия ми позволи да мислим различно по тази тема. Като цяло, изглежда, че около 54,5% от браковете работят добре първия път! Вторият път, 36.5% от двойките го правят да работи. И когато има трети брак, знаем, че около 26,5% от двойките го правят.

Има книги за самопомощ, твърде много за споменаване. Има много терапевти, някои върши чудесна работа. Има много групи за подкрепа, които помагат на много хора.

Подкрепям коучинг срещу консултиране по този въпрос. Треньорът не прекарва много време, за да се занимава с миналото и старите рани. Става въпрос за тук и сега, днес и утре. Става въпрос за вземане на двама души в една връзка, която им дава разрешение да бъдат почитани и да учат, и да растат и обичат!

Днес използвам оценка с всеки от моите две треньорски класове за двойки. Ние изследваме важни въпроси, които твърде често не се изследват задълбочено: секс, възпитание, вземане на решения, финанси, здраве, бъдещи планове и какви според тях трябва да бъде бракът.

От разведените повече от 25% заявяват, че искат да вземат някакъв предбрачен клас, за да им помогнат да се заземят, да изследват непознати теми и да работят по въпроси, които те пренебрегват или скриха.

Като свещеник, аз превръщам двойките, ако мисля, че доказателствата подкрепят идеята, че двойката се интересува от сватба, а не брак.

Обичам да се срещам с двойки години след сватбата им, за да ги проверя и да видя как се правят. Особено ме интересува, когато споделят, че са прекарали това, което са се научили да преживяват в трудни времена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *