Добра идея ли е да игнорирате половинката си по време на раздялата, за да го върнете?

By | февруари 28, 2021

Често се чувам с хора, които се опитват да намерят най-добрите стратегии за справяне със съпруга / та по време на брачна раздяла. Целта е да накарате съпруга / съпругата си да се върне при тях и да бъде готов да спаси брака. За тази цел често се дава предложение да „игнорирате половинката си“ или да използвате „обратна психология“, за да ги накарате повече от желаещи да се върнат.

Наскоро чух от жена, която каза, че е чела, че трябва да „напълно игнорира“ съпруга си, докато се развеждат, така че той я искаше много повече. И виждам защо тази стратегия изглежда привлекателна. По принцип идеята е, че ако работи, не е нужно да правите много от нищо (а добра актьорска работа) и той просто ще ентусиазирано и с желание ще прави точно това, на което сте се надявали през цялото време. Но според моя опит тази стратегия не винаги работи по този начин. Обсъждам някои от рисковете на тази стратегия (и ви казвам един, който според мен работи по-добре) в следващата статия.

Защо мисля, че не винаги е най-добрата идея да игнорирате половинката си по време на раздялата: Първо, не познавам много хора, които могат напълно да го направят. Освен ако не сте наградена актриса или актриса, може да бъде много трудно да направите това убедително. (И ако вашият съпруг прегледа това, те бързо губят уважение към вас.) Истината е, че вашият съпруг вероятно ви познава по-добре (и може да ви прочете по-точно) от всеки друг. Много е малко вероятно те да не разберат това.

И дори ако те купят вашето действие, наистина ли искате съпругът ви да мисли, че държите толкова малко на тях и брака ви, че отговорът ви е просто да ги игнорирате? Всички подкрепям използването на някаква стратегия, за да върнете половинката си по време на развод, но според мен е не само рисковано, но и не най-доброто, да упорствате да изобразявате нещо, което е пълна противоположност на това, което наистина чувствате ( и това, което наистина искате). обаждания.

Съществуват и много рискове, свързани с тази стратегия. Ако сте избрали да игнорирате съпруга / съпругата си, надявате се, че те няма да бъдат толкова наранени или обезсърчени от това, че всъщност да ви преследват. В зависимост от личността и мотивацията на вашия съпруг, това може или не може да работи. Но вашият съпруг може да се нарани или разочарова и да отговори, опитвайки се да продължи напред или виждайки други хора. И дори да работи, вашият съпруг може да се окаже гневен за манипулация. Това не е добре за вашия брак.

Съгласен съм, че понякога е необходимо стратегическо планиране по време на раздяла. Ето една стратегия, която според мен е по-добра от игнорирането на съпруга / съпругата: Една от основните идеи за игнориране на съпруга / съпругата ви е, че ако не сте постоянно там или не сте напълно достъпни за тях, в резултат ще изглеждате по-привлекателни (и те искат повече). Напълно съм съгласен със стратегията за създаване на мистерия и тя в крайна сметка работи за мен. Но има голяма разлика между създаването на мистерия и напълно игнорирането на човека, когото се опитвате да върнете.

Мисля, че всъщност има деликатен танц между поддържане на връзка и показване, че ви е грижа, докато не сте постоянно на разположение или напълно прозрачни. Съгласен съм да общувам и да общувам редовно със съпруга си, докато сте в развод. Въпреки това, мисля, че трябва да сте много съзнателни и да знаете какви карти играете, докато правите това.

Това, което искам да кажа с това, е, че винаги искате съпругът ви да знае, че държите много на тях и брака. (Дори понякога мисля, че е добре те да знаят, че искате да спасите брака, но уважавайте, че и двамата трябва да вземете това решение.) В същото време обаче искате също така да изясните, че и вие самите се грижите достатъчно да останете заети и живи и да не се придържате към думите или прищявките на съпруга си.

Всъщност може да помогне на вашия случай, ако съпругът ви се чуди къде се намирате или защо понякога не отговаряте на обаждането им при първото позвъняване. Означава ли това, че ги игнорирате? Абсолютно не. Просто създавате впечатление, че по време на раздялата живеете и собствения си живот по най-добрия възможен начин. Това обикновено ви кара да изглеждате по-привлекателни от някой, който с нетърпение очаква следващото обаждане или текстово съобщение на вашия съпруг (и който се разпада, когато не дойде).

Мисля, че е напълно добре да ограничите или ограничите времето си, за да изглежда, че се справяте добре. Вие обаче няма да стигнете до крайности. Това показва липса на уважение към вашия съпруг и е нечестно по начин, който (поне според мен) не е. За мен има разлика между стратегия, която ви поставя в най-добрата светлина, и стратегия, която е нечестна и направо рискована.

По време на раздялата ми трябваше да се върна в града и да се махна за известно време, което всъщност подобри нещата. Но не го направих в опит да пренебрегна съпруга си. Направих това, защото исках и се нуждаех от подкрепата на семейството и приятелите си. Съпругът ми знаеше къде съм и от време на време се регистрирах. Но мистерията и дистанцията, които това създаде, помогнаха.

Така че, въпреки че вярвам, че има известна основателност да направите резервно копие и да сте много наясно с вашите взаимодействия по време на раздялата ви, аз не съм привърженик на това да станете напълно недостъпни, освен ако просто не искате да общувате със съпруга си не ги интересува как те възприемат или реагират на това.

Разбирам, че тази стратегия вероятно е една от многото, които са ви били предложени. И ще трябва да вземете под внимание брака и съпруга си, когато решавате как искате да играете това. Но според мен винаги ще останете верни на сърцето си и няма да стигате до крайности или да поемате огромни рискове, които всъщност могат да се обърнат, ако това, което наистина искате, е да върнете съпруга си обратно, вместо да ги отчуждавате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *