Д-р Романтика за този, който се измъкна

By | април 1, 2021

Da Dr. Романс беше момиче, израснало в малкото градче Рокланд, Ню Йорк, имаше малка поща, която беше малка стая с отделен вход към съседната къща. Официалната поща на Рокланд беше Клара Вайс, която изглеждаше много по-възрастна, дори когато бях съвсем малко дете. Тя беше това, което навремето наричахме „девствена дама“ или фризьорка, която беше посветила живота си на грижите за майка си, която беше с увреждания и също не беше напълно балансирана. Госпожа Вайс имаше крак и често бягаше от къщата, пълзеше из градината и крещеше странни неща. Клара, както можете да предположите, не е имала много социален живот. След като майка й почина и Рокланд загуби малката си поща (трябваше да влезем в малко по-големия град Роско, на километър разстояние), Клара отиде да работи в централната поща, на около 20 мили. Там тя се срещна с колега и когато беше на 73 години, помня, че й дадохме булчинско бельо. Наистина никога не е късно да се влюбите. Клара се премести да живее със съпруга си и те имаха около 10 добри години заедно.

Преди няколко години приятел и бивш ученик на Ричард, който беше на около 70 години, отново беше свързан с бивш, чието предложение за брак тя отхвърли през 20-те си години, тъй като той имаше проблем с пиенето. През годините двамата се ожениха за други хора, имаха деца и пълноценни животи. Петдесет години след първия им роман, когато и двамата станаха вдовици, той я попита, тя слезе в Сан Диего, за да се срещне с него за обяд и не се върна за една седмица. Те също се ожениха и имаха няколко щастливи години заедно.

Моя много скъпа приятелка, която живее в друг град и е разведена в продължение на много години, няколко години живее щастливо с мъжа, когото е срещнала в колежа, и решава да не се жени. Те се бяха оженили за други хора, имаха деца, разведоха се преди много години и се ожениха повторно миналата година. Те са щастливи заедно.

В допълнение към тези истории за любовни връзки, често виждам клиенти в моята практика да се събират отново след раздяла или развод. Всъщност някои двойки идват при мен, след като са ходили няколко пъти поради борба и несъгласие, но винаги нещо отново ги събира. Изненадващо, много хора започват да танцуват отново, след като са разведени или разделени. Вярвам в силата на любовта и ако сърцето ти копнее; Хубаво е да посегнете към първа или бивша любов; стига да го правите правилно.

Възможно е никога да не сте разрешили задоволително старата връзка, или единият или и двамата да са узрели и да станете по-подходящ кандидат за връзка. Много хора откриват, че се ценят повече, когато са разделени за известно време. Както казах, също съм виждал няколко двойки да възвръщат радостта много по-късно в живота след бракове и семейства с други партньори.

Зависи от това колко точна е паметта ви и колко добра или лоша е реалността. Ако е добре, тогава наистина си мислите, че това е била любов от пръв поглед. Ако е лошо, връщате ли се с това, което си мислех? Много е лесно да идеализирате някого, когото никога не сте познавали добре; реалността никога не засяга въображението, така че идеалният човек не цапа. Помните розовия образ на съвършенството. Трудно е да се отпуснете, ако никога не получите проверка на реалността.

Може ли това наистина да работи или просто отново ще се срути? Ето как да разберете дали вие и бившият ви можете да накарате да работи.

Д-р Насоки за романтика за подобряване на шансовете с бившия ви

* Помислете за посещение на терапевт сам, за да получите експертна помощ, за да определите дали търсите тази стара любов по правилните причини; и да ви помогне да придобиете перспектива за това, което може да се наложи да бъде коригирано.

* Направете внимателен първи контакт: строго Здравейте, как сте? Например, ако видите старата любов във Facebook, опитайте да изпратите съобщение и да помолите да бъдете приятели. Не казвайте нищо, че все още имате чувства. Вашата стара любов може много добре да е омъжена сега или дори гей. Трябва да разберете какво се случва, преди да направите ход.

* Обърнете внимание дали е необходима прошка. Наранявали ли сте чувствата на този човек по целия път до колежа? Били ли сте ранени? Старите, неразрешени чувства могат да висят дълго време и да избухнат, когато най-малко очаквате.

* Ако получите положителен отговор, вървете много бавно. Бързането с нещата означава, че се опитвате да избегнете някои истини. Ако ще се получи, ще работи по-добре, ако отделите време за изграждане на по-добра основа от преди.

* Отнасяйте се към нея като към нова връзка. Започнете отначало и го направете по различен начин – този път може да работи.

* Анализирайте какво се е объркало миналия път и съзнателно се опитайте да разрешите старите проблеми. Ако не можете да говорите честно за това какво се е объркало и какво да правите по различен начин, никога няма да промените нищо.

* Уверете се, че бившият ви е толкова решен да подобри старата връзка, колкото и вие. Ако той или тя ви обвинява за всичко, което се е объркало, бедствието е иманентно. Ако обвинявате бившия си, това е също толкова голям проблем.

* Настоявайте за двойка терапия и за двама ви. Предварителната ангажираща терапия може да ви помогне да разберете клопките и дали сте решили старите проблеми.

След всичко това може да ви се стори твърде късно за отстраняване на проблема, довел до раздялата. Може да откриете, че се придържате към фантазия, която не се подкрепя от реалността. Ако се опитате да подновите стара любов и тя не работи, вие сте изправени пред отпускане – отново.

Може дори да искате да опитате повече, защото раздялата най-накрая идва през отричането и фантазията, че е добре да се държите зле или да не си сътрудничите. Имаме и много културни митологии, които никога не спирам да те обичам, което означава да се придържаме и мъченици към тази изгубена любов означава, че сте наистина влюбени. Но придържането към невъзможна изгубена любов е нереалистично.

Трябва да разберете, че една връзка е партньорство и изисква работа от двамата партньори, за да бъде успешна. Първоначалният романтичен етап не се предполага да продължи, връзката трябва да прерасне в партньорство в реалния живот и изисква внимание, учене и растеж. Това не е приказка – това е истинска любовна история и необходимата работа. Ако не дадете нищо, няма да получите нищо. Любовта е нещо, което създаваме, като работим заедно и човек не може да го принуди.

Вкопчването в изгубена любов може да бъде токсично: постоянното появяване при бившия ви, обаждането или явяването на работа, заплашването с физическа вреда, обаждането на семейството и приятелите на бившия или намесата по друг начин в живота му, не само ще отблъсне бившия ви това е незаконно в много държави и се определя като преследване. Понякога придържането, съзнателно или несъзнателно, се насърчава от бивш, който всъщност не иска да бъде с вас, но който или не иска да ви „нарани“, или все пак получава ползи (финансова помощ, секс без задължение, вие се миете, вие сте готови да вземе децата повече от вашия дял), което той или тя няма да застраши. Но това едностранно подреждане няма да ви зарадва и вероятно е време да продължите напред.

След като сте обвързани с някого, е много болезнено да го пуснете. Тъй като повечето от нас обичат да избягват емоциите си, не искаме да накараме мъката да се отпусне. Но след като загубите, има определен брой сълзи, които трябва да изплачете, за да се отпуснете – това е най-бързият начин да продължите с плача. Разрешаването на връзката може да не е било вашата идея, така че се придържате към мечта – в отричане. И пускането е начинът да намерите любовта, която искате.

Пожелавам ти да обичаш – независимо дали е възобновена или продължаваш да създаваш нещо съвсем ново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *