Емоционалното измама може да причини непоправима вреда

By | февруари 26, 2021

Емоционалното измама се смята от някои за „аферата, която никога не се е случвало“, но този вид измама със сигурност е изневяра и може да причини непоправими щети на връзката.

По време на емоционално измама обикновено се обсъждат подробности за интимност в брак или обвързана връзка и въпреки че физическа връзка никога не се случва, емоционалната изневяра често разрушава самата сърцевина на връзката.

Лесно е да бъдете въвлечени в емоционална връзка. Ако имате нужда от някой, с когото да говорите за проблеми в друга връзка, е възможно да намерите този човек на работа, в бар, във вашия социален кръг или в Интернет.

Слушателят може да даде съвет или да ви накара да се почувствате по-добре за себе си и може да откриете, че имате нужда или искате повече време с него. Обсъждането на теми, които включват обвързана връзка с външен човек, трябва да бъде строго табу, както и телефонните обаждания, текстовите съобщения и участието заедно в социални събития.

Интернет е направил емоционалното измама много по-лесно, отколкото някога е било, а интимността понякога продължава с тревожна скорост – особено ако човекът, с когото разговаряте, е без лице и можете да останете анонимни.

Интернет допринесе за разпадането на браковете и обвързаните отношения. Ако искате бракът или връзката ви да процъфтяват, а не да приключват поради емоционални измами, трябва да сте по-близо до партньора си, отколкото с колегите, приятелите и онлайн познатите.

Ето някои от ситуациите и проблемите, които трябва да избягвате, ако искате да избегнете емоционални измами и рискувате да развалите връзката си:

• Скрива връзките от партньор или съпруг. Когато започнете да криете „приятели“ от партньора си, поставяте клин между вас двамата. Въпреки че може да сте в невинна фаза, фактът, че се криете или сте скрит към друг човек, показва интимност, която в крайна сметка може да развали връзката.

• Сексуална химия. Ако започнете да забелязвате, че между вас и приятел има сексуална химия, независимо дали става въпрос за онлайн приятел, колега или скорошен познат, тогава направете колкото можете, за да избегнете този човек.

Осъзнайте, че може да има нещо нередно във връзката ви, ако започнете да изпитвате чувства към някой друг и се обърнете към партньора си, за да поговорите и да разрешите проблемите.

• Избягвайте да обсъждате интимни отношения с някой извън връзката. Може да имате тайни мечти, желания и разочарования, които просто не изглежда да обсъждате с половинката си.

Най-добре е да потърсите консултация, вместо да се отваряте за някой извън връзката. Партньорът ви ще възприеме това като знак, че сте по-близки или се чувствате по-интимни с този човек от него.

Въпреки че може да не е сексуална среща, емоционалното измама краде емоционална сигурност от другия партньор и е вероятно да причини непоправима вреда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *