Жена ми винаги е ядосана! Как да намерите повече мир в брака си

By | февруари 22, 2021

Повечето хора признават, когато са притиснати, че имат темперамент. Всеки човек има различна степен на гняв в себе си и той често се извежда на повърхността, когато нещата се объркат напълно. В брак, който може да се различава леко. Някои жени, които са омъжени от известно време, изглежда се борят да запазят гнева си. Те преживяват дните си с натъртване на лицето и горчива дума за почти всички, включително съпруга им. Да бъдеш женен за жена като тази не е лесно. Всъщност може да направи много по-трудно сключването на брак. Ако ви е писнало да се опитвате да се справите със съпруга, която винаги изглежда ядосана на вас, е време да направите някои много необходими промени. Това не означава непременно, че трябва да помислите за раздяла или по-сериозно за развод. Това означава, че трябва да поемете по-голям контрол над ситуацията и да върнете цялото си мислене обратно на по-позитивно място.

Фокусирайте се върху това къде се корени гневът ѝ

За мъжа е много лесно да стигне до грешното заключение, че гневът на жена му произтича от недоволството й от брака. Това не е задължително изобщо да се случва. Много жени, подобно на мъжете, циклират период от живота си, когато се чувстват недоволни. Те чувстват, че мечтите им не се изпълняват или усещат, че целите им никога няма да бъдат постигнати. Много хора наричат ​​това криза в средата на живота, но реално може да се случи по всяко време от живота на човека.

Очевидно най-прекият път, по който трябва да поемете, когато искате да разкриете защо жена ви е толкова ядосана, е да я попитате. Това има потенциал да се върне по такъв начин, че тя да стане още по-развълнувана от вас. Затова трябва да бъдете директни по отношение на това, както и състрадателни. Просто кажете по много незастрашителен начин, че сте забелязали, че тя не изглежда толкова доволна от живота си, както някога. Кажете й, че ви е грижа за нейното щастие и се чудите дали можете да направите нещо, за да й помогнете. Първоначално тя може да се оттегли от страх да не говори за това, защото това я кара да се чувства уязвима. Просто бъдете разбиращ и не оказвайте никакъв натиск върху нея да го обсъжда.

Ако тя изобщо не се интересува да говори за това, което я причинява гняв, оставете темата. Трябва да стигнете до дъното, като използвате собствените си прозрения. Наблюдавайте я по-внимателно от гледна точка на това кога изглежда най-раздразнителна и какви задействания изглежда я предизвикват. Също така обърнете внимание дали тя се чувства разстроена или не, или ако нейният изблик е строго насочен към вас.

Поемете повече отговорност за помощта

Много честа причина жените да се ядосват в брака си е, че чувстват, че трябва да поемат тежестта на отговорността за отглеждането на децата, както и да се грижат за домакинството и всичко това, което води до това. Много жени се оплакват, че се опитват да обсъдят този въпрос само със съпрузите си, за да разберат, че нищо не се променя. С течение на времето жената може да се ядоса, че трябва да поеме по-голяма отговорност на семейството и че гневът ще се прояви като гняв.

Можете да говорите със съпругата си за това, за което се нуждае от помощ, или можете да вземете нещата в свои ръце и с желание да започнете да удряте повече. Една област, с която всички жени оценяват малко допълнителна помощ, е приготвянето на храна. Ако не сте на разположение да правите вечери, може да искате да хвърлите рано сутринта, за да направите децата на обяд или да го направите предната вечер. Пране може да изглежда сложен бизнес, но не е така. Правенето на няколко товара дрехи за жена ви всяка седмица, включително сгъването и гладенето, определено може да й помогне да се чувства много по-малко притиснат.

Просто продължете и правете неща, за които знаете, че ще намалят списъка със задачи, с които съпругата ви ежедневно се сблъсква. Ако част от гнева й произтича от нивото на стрес, вероятно ще забележите промяна в отношението й почти веднага след като започнете да й помагате повече.

Предложете да бъде нейна лична звукова карта

Всяка жена се нуждае от безопасно място, където да може да се довери на чувствата си. В идеалния случай в брака вие ще бъдете този човек за жена си. Част от борбата й с гнева може да идва от недоволство от кариерата или може би от разпадане с член на семейството или близък приятел. Предложете да изслушате, ако тя изглежда притеснена от нещо. Уверете се, че сте ясни, че не сте там, за да й кажете, че всичко ще бъде наред или да дадете вашето мнение, освен ако не бъдете помолени. Вместо това обяснете, че искате тя да почувства, че може да ви каже нещо. Ако тя чувства, че се нуждае от съчувствено ухо и вие предлагате да бъдете това за нея, това може драстично да промени динамиката на брака ви.

Ако част от нейното разочарование в живота е вашият брак, бъдете отворени да работите с нея, за да го подобрите. Невероятно трудно е да не заемете отбранителна позиция, когато човекът, когото обичате, е критичен към вашата роля като партньор в живота. Първата стъпка към подобряването на всеки брак обаче е да получите всичките си карти на масата, за да знаете с какво си имате работа. Начинът, по който се справяте с всеки разговор за връзката ви, може или да създаде, или да разруши бъдещето на брака ви.

Бъдете отворени, състрадателни и възможно най-търпеливи, докато помагате на жена си да работи чрез гнева си. Ако можете да бъдете там за нея като непоклатима кула на емоционална сила, и двамата ще преминете през това по-силно и по-отдадено да направите брака си по-добър, по-щастлив и по-здрав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *