Защо съпругът ми няма да се опита да спаси брака ни?

By | април 3, 2021

Не е необичайно да чуя съпруги, които много се опитват да накарат съпрузите си да се ангажират да спасят брака. В много случаи съпругата вярва, че бракът може да бъде спасен, ако двамата се ангажират и работят, за да го спасят, докато съпругът просто не иска да прави тези неща. Съпругите често не го разбират. Често чувам коментари от рода на „защо той не се опитва да работи с мен, за да спаси брака ни? Не иска ли да свършим нещата?“ Има много причини, поради които съпрузите се отказват от браковете и / или отказват да се опитат да ги спасят. Ще обсъдя някои от тези причини в следващата статия.

Вариант номер едно: Той няма да се опита да спаси брака, защото има различен дневен ред: Понякога мъжете проверяват или не искат да спасят брака, защото вече са продължили в съзнанието или сърцата си. Съпругите често предполагат, че той се интересува или има някой друг. Това понякога е вярно, но не винаги е така. Когато съпрузите затрудняват много да решат да продължат напред, те често няма да се откажат от това, защото не обичат да се чувстват емоционално несигурни. Те не искат да се заемат отново с проблема, защото всъщност не вярват, че нещата ще се променят. Разбира се, ако искате да спасите брака си, трябва да разберете тези препятствия и да ги преодолеете.

Съпругите често ми признават, че след като разберат, че съпругът им е продължил, поне в съзнанието му, те се изкушават да се откажат. Разбирам това, но видях тази ситуация да се обърне достатъчно пъти, за да се убедя, че тази ситуация рядко е напълно безнадеждна, въпреки че не винаги има незабавно решение.

Вариант номер две: Той не иска да спаси брака, защото не смята, че трябва да работите толкова много. Или че „работата“ за спасяване на брака не го привлича: Много пъти съпругите ми признават, че се обръщат към съпруга си с молитва той да „работи“ с тях, за да спаси брака. Те ще използват фрази като „но ако просто искате да работите с мен, знам, че бихме могли да спасим този брак заедно“. Или „само с малко работа бихме могли да го обърнем“.

Тези изречения не са фалшиви. И те не са твърде много за питане. Но образът, който понякога предизвикват у съпрузите, не е оптимален. Често бихте имали по-добри резултати, ако можете просто да нарисувате различна мисловна картина, което означава едно и също нещо. Когато много пъти казвате на мъж, че искате да „работите“ с него в брака си, вие го карате да обсъди най-дълбоките си чувства или да му кажете какво прави грешно или къде не успява. Или ще си представи брачен съветник, който разглежда най-дълбоките му чувства или поставя изисквания, които според него са невъзможни. Това обикновено не е нещо, което той иска. Той ще го възприеме като нещо, което не е желателно и ще го затвори или отхвърли напълно.

Чувствате се много по-добре, ако питате едно и също за него, но използвате различни думи и следователно получавате различни мисловни образи. Например, вместо да използвате езика „работа“ или „запазване“, може да помислите да го ударите там, където знаете, че целта е най-ефективна. С други думи, на какво се радваше най-много в брака, когато нещата бяха добри? Каква беше най-голямата му полза? За много мъже това са физическите аспекти на брака ви. По този начин мъжете често приравняват емоционална връзка. Някои мъже ще реагират на смях или нещо друго, но на много силно им липсва физическата близост.

В този случай, вместо да отидете с „работа по“ или „спасяване на брака“, можете да подходите с нещо като „Наистина ми липсва чувството, че съм толкова физически свързан с вас. Използваме да даваме искри, които„ могат да запалят фойерверки беше толкова вълнуващо за мен, когато се свързахме по този начин и бих искал да го направя и да се свържа отново с вас по този начин. Наистина мисля, че бихме могли да се върнем на това място. „

Вижте как работи това? Приближавате се до него, където знаете, че е валутата му. Да го помолите да „работи“ или „спести“ не е толкова ефективно, колкото да го помолите да се свърже.

Възможна причина номер три: Той не вярва, че бракът може да бъде спасен, защото това преди е играло с по-малко от желаните резултати: Разговарям с много мъже в тази ситуация. Мнозина ми казват, че не се ангажират да спасят брака, защото се съмняват, че той може да бъде спасен. И смятат, че предишните опити за спасяването му са били не само толкова забавни, но са били и неуспешни. Така те се колебаят да повторят процеса отново със същите резултати.

Така че ще трябва да преодолеете страховете и съмненията му. И един от начините да направите това е да започнете да му показвате някои положителни промени и подобрения, без той дори да се налага да участва. Има наистина много неща, които можете да подобрите сами, без да се налага да работите с него. Хората често се съмняват в това, но това наистина е вярно. Имате нещо много силно в себе си и можете да правите промени в начина, по който подхождате, възприемате и изпълнявате нещата.

И често, когато се фокусирате върху себе си, му показвате някои реални и трайни промени, които изобщо не са били болезнени за него. Това е много ефективен начин да започнете да отрязвате неговата съпротива и съмнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *