Индийските сватбени традиции укрепват брачната връзка

By | април 6, 2021

Индийските сватбени традиции за разлика от други сватби са пълни с веселие, етническа принадлежност и великолепие. Сватбените традиции в Индия варират в зависимост от езика, географските различия, кастата и религията. В сравнение със сватбите в чуждите страни, индийските сватби не се случват само чрез събиране на членове на семейството и близки приятели, но списъкът на гостите продължава да се увеличава до сватбения ден. Поради тази причина много хора изглеждат непознати както за булката, така и за младоженеца.

Поради сливането на различни култури в Индия и вълната на модерността, празнуваща по целия свят, индийските сватбени традиции също претърпяха някои промени, които поддържат установените конвенции. Например. През старата ера са били свидетели само на уговорени бракове, докато хората в съвременния свят са започнали да търсят любовни бракове.

Списъкът на индийските сватбени традиции е безкраен и варира в зависимост от социалната среда, в която се провежда сватбата. Но традиционните сватби обикновено се виждат в тристепенна структура от предсватба, сватбен ден и след сватбени церемонии.

Традициите преди сватбата включват церемонията Mehendi, която се извършва един ден преди сватбата. В тази церемония ръцете и краката на булката са украсени с къна. На следващия ден, който е денят на сватбата, се извършва церемониално почистване и булката се приготвя за сватбата. Когато младоженецът пристига на входа на брачната зала, бъдещата му тъща го приветства. Сестрите на булката му препречват пътя, като завързват лента на портата, за да поискат пари / подарък от младоженеца. Това наистина се радва на момент, когато младоженецът договаря сумата, която трябва да им плати.

На много щастлива нота младоженецът прерязва лентата и влиза в сватбения скандал, след като им дава необходимите пари. С приемането на бараат започва сватбеното тържество. Детайлният дисплей на ястия с устни, привлича гостите с външния си вид, както и с ароматната миризма.

След тази разкошна вечеря, според мухурата, се провежда церемонията по обграждане на огъня. След това се провежда церемонията по Вида, при която булката се изпраща заедно с младоженеца в къщата на младоженеца. В дома на младоженеца се провеждат сватбени церемонии. Двойката е посрещната от майката на младоженеца с традиционните Аарти. След това булката влиза в дома, като първо поставя десния си крак в пастата от вермилион, направена от вермилион и вода, а след това рита пълната тенджера с ориз и монети.

Индийските сватбени традиции не свършват до тук. Все още има много вълнение и забавление, тъй като булката и младоженецът играят някои традиционни игри като намиране на пръстена и връзване на пръстени. Забавните сватбени ритуали всъщност правят сватбата запомнящ се момент в нечий живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *