Искам да мога да си позволя да спася брака си със съпруга си

By | февруари 24, 2021

В миналото разказвах своята история за това как съм спасил собствения си брак и често пиша статии, които дават съвети как да направите това в собствения си брак. Преди няколко дни получих имейл от съпруга, която беше женена повече от десетилетие. Тя сподели с мен, че през последните няколко години се е чувствала така, сякаш съпругът й се изплъзва. Тя ми каза, че съпругът й „прекарва по-малко време вкъщи, не ми показва почти толкова обич, извинява се, че не прекарва време с мен и обикновено просто ме настройва или игнорира“.

Тя каза, че когато се е опитала да му спомене това, той става защитен и това води до голяма избухлива битка, която го отблъсква по-далеч. Разбира се, тя е много разочарована и уплашена. Тя се страхува, че в най-добрия случай се насочва към безлюбен брак, а в най-лошия – към развод. Тя поиска моя „най-добър съвет за спасяване на този развален брак“ и това беше, което предложих. Но също така знам, че много жени се чувстват абсолютно по същия начин и са в много сходни ситуации. Така че това е моят отговор накратко.

Не правете драстични промени, които не изглеждат истински: Толкова много съпруги в тази ситуация смятат, че трябва да направят нещо драстично, за да привлекат вниманието на съпруга си. Така те показват голямо, нетипично проявление на любов, обич и внимание, или предлагат ултиматуми, стават много агресивни или действат по начин, който не е обичайно или става за тях.

Има два проблема с това. Първото е, че мъжът знае, че това е последният ти ров и обикновено не ти вярва, защото знае, че се опитваш да го манипулираш. Или прекалено агресивното ви преследване, просия, спорове или силно въоръжаване ви кара да изглеждате по-нестабилни и по-нежелани и отблъсква вашия мъж по-далеч от вас.

Има няколко начина да избегнете това в бъдеще. Първото е винаги да сте наясно с посланието, което вашите действия изпращат на съпруга ви. Агресивната, ядосана и силна тактика за въоръжаване наистина казва: „Какво ти става? Защо ми правиш това? Кой мислиш, че искаш да промениш нещата или да си щастлив?“ Никой не иска да чуе това съобщение. Сигурен съм, че не осъзнавате, че това твърдят вашите действия, но той е това, което той чува. Така че в отговор съпругът ви ще блокира вашите усилия.

По същия начин отчаяните, просешки или прекалено компенсаторни действия наистина казват „Не мога да живея без теб. Не съм силен или самодостатъчен.“ И тези неща са много непривлекателни за мъжете. Така че, ако сте предприели една или тези тактики, помислете дали да не се откажете от тях, защото според моя опит и изследвания те рядко работят в дългосрочен план.

Най-добрият подход за спасяване на брака ви: Така че сега, след като ви показах какво не работи, ще споделя с вас какво работи. Съобщението, което искате да изпратите на съпруга си, както с вашите действия, така и с вашите думи, има за цел да премахне напрежението, да ви постави на една и съща страница и да потвърди на съпруга ви, че той и вашият брак са вашият най-висок приоритет, (дори ако изцяло възнамерявате да оставите достойнството и уважението си непокътнати.)

Така че независимо дали го казвате, дали с думи, или с дела – съобщението, което искате да изпратите, е „Забелязах дистанция и също съм разочарован от хода на нашия брак. Виждам също, че вече не сме толкова близки, колкото бяхме и искам да променя това. И двамата заслужаваме да бъдем щастливи и от миналото си знаем, че можем да бъдем много щастливи заедно. Въпреки това не знаем какво носи бъдещето. Така че независимо къде отива връзката ни, искам да се съсредоточа върху подобряването му – дори и да не постигна желания резултат. Знам, че това ще изисква повече усилия, повече време и повече внимание, отколкото сме отделили и двамата. От моя страна, възнамерявам да го променя. Знам, че може не вярвайте сега, но мисля, че след време ще разберете по моите действия, че имам предвид това. Вие сте твърде важни за мен, за да продължа по този начин. Знам, че не мога да контролирам вашите мисли или чувства, но мога да контролирам своите собствени действия и аз възнамерявам да го направя. „

Изпълнете обещанията си: Това може да звучи грубо, но мисля, че е по-добре да знаем истината. Интервюирам много съпрузи за моите статии и те разказват почти всички едни и същи неща. Те излизат от браковете си, защото смятат, че техните нужди отдавна не са удовлетворени (или дори забелязани). Може да са се опитали да поискат повече време или внимание, но по някаква причина чувстват, че не са били чути, затова спират да общуват и се изключват. Този нещастен процес допринася за факта, че те ви настройват, защото в съзнанието им нищо не се променя или подобрява никога. Докато не им покажете нещо друго, очаквайте, че те няма да ви повярват и че нещата отначало няма да се променят за една нощ.

Но когато започнете да изпълнявате обещанието си, че действията ви ще помогнат, вместо да навредят на взаимодействието ви помежду си, вероятно ще забележите промяна. След като сте се уважили достатъчно, за да правите нещата, които ви правят щастливи и изпълнени, тогава имате какво да върнете и след като спрете да се държите толкова близо до бъдещето и започнете да се концентрирате върху точно днес, ще забележите забележима разлика .

Съпругът ви ще започне да подозира, че нещата може да се променят. Може би имаш предвид това. Вече не се сгодявате и карате. Не се опитвате да получите ангажимент или да водите дълбоки дискусии. Просто се фокусирате върху положителни преживявания и взаимодействия. Приемате го по един ден. Много по-приятно е да сте наоколо и не се опитвате да го манипулирате.

Малко по малко той ще започне да забелязва двама души, които някога са се обичали много. Сянката на жената, в която за първи път се е влюбил, започва да се превръща в нещо, което може да докосне и види. Отрицателните очаквания и преживявания започват да отстъпват на положителните. В крайна сметка той ще спре да ви блокира и отново ще започне да бъде възприемчив.

Тези неща не се случват за една нощ. Ще отнеме време за възстановяване на доверието, но първата стъпка е да промените курса и да се откажете от това, което не работи. В началото това може да изглежда рисковано, но наистина не е така. Понякога трябва да разклатите нещата, за да получите различен резултат. Същото старо нещо не работи. Време е да опитате нещо ново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *