Как да говорите с партньора си, за да спасите брака си

By | април 24, 2021

Имам блог, в който описвам как съм спасил собствения си брак и давам съвети как да го направя сам. С мен често се свързват жени (но също така и някои мъже), които искат да им кажа какво да кажат на съпрузите си, за да спасят брака. Те искат някои „вълшебни думи“ или „перфектното писмо“, за да съобщят на половинката си колко искат бракът да работи. Въпреки че тези подходящи думи ще бъдат различни за всяка двойка, има често срещани думи, фрази и теми, които много партньори искат да чуят. Правият ключ е как го казвате, когато го казвате и как вашите действия го подкрепят. В тази статия ще ви кажа точно какво ви препоръчвам да кажете (или да напишете) на партньора си, за да спасите брака.

Уверете се, че вашите действия съвпадат с вашите думи: Толкова пъти виждам как хората общуват със съпрузите си, че отчаяно искат да спасят брака, само за да действат по такъв начин, че отдалечават съпруга им. Често зад думите се крие гняв и много затръшени врати, охраняван език на тялото или агресивни, негативни изражения на лицето, които противоречат на казаното. И често има много ангажиращи езици, ултиматуми, заплахи, неизказани унизителни въпроси или дори открито търсене на вина, което само ще постави вас и брака в много негативна светлина, че съпругът ви може да иска да избяга още повече.

Бъдете много наясно какво казват вашите действия. Когато изпълних това упражнение сам, забелязах, че моите неизречени думи наистина казват на съпруга ми „грешиш. Нещата не са толкова лоши. Как можеш да ми направиш това? Какво ти е наред, че искаш да промениш всичко?“ Това не беше посланието, за което говорих, но наистина нямаше значение. Това чу мъжът ми и това съобщение не му хареса, затова се отдръпна още повече.

Какво наистина искате да кажете на партньора си (както с думите, така и с действията си), за да ги възприемете за спасяването на брака ви: Правилният ключ за предаване на вълшебните думи, които спасяват брака ви, е да потвърдите партньора си, така че и двамата да сте на една и съща страница. Ако сте на противоположни страни, тогава един от вас трябва да спечели, а някой от вас трябва да загуби, тогава, разбира се, партньорът ви ще се противопостави на това, което казвате. Никой не иска да чуе, че са сгрешили, дефектни или егоистични или грешни. Повечето хора реагират много по-добре, ако им кажете, че са прави и че искате да им помогнете да получат това, което искат.

Така че целта ви трябва да бъде да потвърдите какво казва вашият партньор и да сте сигурни, че разбирате какво наистина искат. Когато и двамата сте спокойни, попитайте партньора си дали можете да обсъдите нещо с тях. Съгласете се, че в брака ви има сериозни проблеми, и ги уверете, че сте съгласни, че са необходими някои сериозни промени. Помолете ги да ви кажат какво виждат като основни проблеми и проблеми, както ги виждат. Попитайте ги кой е най-добрият им сценарий. Ако биха могли да имат нещо, което искат в брака или да направят промени, какви биха били те? Не прекъсвайте, отбранявайте се или не спорете. Когато приключат с говоренето, повторете казаното и ги попитайте дали ги разбирате правилно. Затова ги уверете, че тяхното щастие и благополучие са много важен приоритет за вас и че ще работите с тях, за да постигнете тези желания.

Какво искат повечето хора в брака си: Понякога хората (особено съпрузите) не са добри в изразяването на чувствата си с думи. Те могат да казват едно, а да означават друго или да им е неудобно да признаят своите нужди. Така че можете да отидете за това, което ви казват, че искат, само за да разберете, че все още не са доволни.

И така, накратко, това, което повечето хора искат в брака. Всеки иска да се чувства обичан, ценен и разбран. Всеки ще се чувства ценен. Всеки иска своя справедлив дял от вниманието и ще се почувства достоен за вашето време и усилия. По принцип те искат същите неща, които правите и вие. Те ще се чувстват сякаш ги „получавате“, но въпреки това ги обичат яростно. Те искат вашето уважение. И те искат да им покажете и да им кажете, че имате всички тези неща. Често го наричам Трите аса. Преданост, признателност и внимание. Ако наистина и многократно показвате на партньора си тези три неща, това ще направи огромна разлика в брака ви.

Какво получавате обратно?: Когато съобщавам тези съвети на хората, някои ще ми кажат: „Мога да разбера защо това работи и искам да го опитам, но аз съм този, който прави всички обяви за работа, които не са честни. Съпругът ми не го прави. така че защо да го правя? “Разбирам това, но също така знам, че малко работа ще се изплати както за вас, така и за вашия партньор. Ако вашият партньор е щастлив, те ще ви върнат тези положителни емоции по вашия начин. Не може да не се случи така. Показвате им как искате да се отнасяте с вас. Ще им е много по-удобно да бъдат наоколо и черупките на яйцата, по които ходите, избледняват на заден план. Знам, че е изкушаващо да запазваш резултата, но не го прави. Няма значение кой е прав или не, или кой дава повече в момента. Това означава само, че и двете страни в края на деня са щастливи, изпълнени и ангажирани да накарат брака да работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *