Как да оставим нещастен брак

By | април 25, 2021

Бях омъжена повече от 10 години и бях с мъжа ми общо 15 години. Бракът ни беше измъчван от проблеми още от самото начало. Най-големите проблеми? Прекомерното му пиене и липсата на интимност поради историята му на сексуално насилие като дете, което не разбрах до осем години след връзката ни. Опитвах се да пътувам много пъти, но имах свои проблеми. Отгледан от насилствена майка, която веднъж се опита да ме убие, имах тежки проблеми със самочувствието и болезнен страх да остана сама. Въпреки че бях сплотен и успешен, бях склонен към принуда, оттегляне и хронична депресия. Веднъж сериозно обмислях да се самоубия, когато бях на 27 години. Въпреки страха ми да бъда и да умра сам, през по-голямата част от живота си бях самотен човек. Имах сериозни проблеми с изоставянето и ми беше трудно да общувам с хората на дълбоко ниво, особено с мъжете. Но в мен имаше този глас, който се смееше да правя нещо с живота си и ме гризеше да оставя голямата си хартия, но в действителност нещастен брак.

Толкова пъти се опитвах да пътувам, но страховете ми ме задържаха. Опитах всичко, дори организирана религия. Започнах да се преструвам, че съм щастлив. Но скоро просто вече не работи. Придиращият глас вътре в мен ставаше все по-силен и по-силен … Започнах психически да се подготвям за развод. Заделям по-голямата част от доходите си. Започнах да търся апартаменти. Станах психологически необвързан! С дългогодишните си умения като бизнесдама подредих финансовата си къща в ред. Всичките ми активи бяха спретнато изброени в електронна таблица, пълни с подробности за собствените ми активи и съпругът ми е до ухото. Начертах стратегия за излизане. Всичко това от разговори до безброй разводи и техните ужасни истории за това как съпрузите им ги заключват от чековите си сметки и не могат да оцелеят сами. Бях готов, освен че не можах да се накарам да пътувам … Годините минаваха.

Накрая отидох на конференция за самопомощ, организирана от религията, която практикувах. Последната вечер на конференцията разговарях с някои жени, които току-що срещнах, за нашите планове за бъдещето. Стигнахме до извода, че за да се разгърне ново бъдеще, трябва да погледнем към себе си вътрешно. Тогава имах страхотен опит. В очите си се вгледах в себе си и видях тази врата. Беше черно като готино. Изведнъж ме обзе страх. Знам, че всички лични проблеми, с които не бях готов да се справя и които трябва да реша, бяха зад тази врата. Можех да източа кръв от лицето си. Чувствах се парализиран. Когато отворих вратата на съзнанието си, сълзите започнаха да текат по лицето ми. Изхлипах пред маса, пълна с практически непознати. Колкото и да е странно, всичко започна да се променя след тази нощ. Все едно отворих кутията на Пандора онази вечер и не можах да я затворя след това. Но минаха още 19 месеца, преди накрая да направя това, което мислех за невъзможно.

Един студен януарски ден малко след Нова година, седнах в леглото една сутрин, увит в одеяла и оставях всичките си страхове да излязат наяве. Започнах да се треся. Усетих как животът се източва от тялото ми. Не можех да помръдна. Но нещо вътре в мен ми подсказваше, че просто трябва да усетя този страх с пълната му сила. Така и направих … По чудо, страховете ми, колкото и интензивни да бяха, бавно започнаха да отшумяват, без да се опитвам да ги потисна или потисна. Кръвта бавно се връщаше в крайниците ми. Няколко дни по-късно казах на съпруга си, че го напускам. Той беше ядосан и наранен. Той стана вербално насилствен. Този път си позволих отново да усетя възникналия страх. Тогава направих нещо, което никога преди не бях правил. Отбих се с логика и разум. Отстоявах се за себе си. Няколко седмици по-късно се изнесох. Сякаш цялата вселена стоеше зад моето решение. Всичко мина гладко. Дори не наех адвокат, когато бях толкова готов.

Оттогава усвоих процеса на освобождаване на негативните си емоции, а именно страх, несигурност, съмнение и несигурност. Обучението ми по енергийно лечение също ми позволи да чуя тези чувства. Най-важното нещо, което трябва да запомните, обаче е, че емоциите ви не могат да ви навредят. Ако им позволите да се изкачат, без да ги подчиняват или спират в подсъзнанието ви, ще откриете, че скоро ще се освободите от тях. Намерете смелост да го направите. Така че с внимателно планиране да се предпазите финансово и да потърсите съвет, когато не можете да намерите смелост да го направите сами, вие също можете да оставите нещастен живот и да започнете нов. Както направих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *