Как мога да държа жена си далеч от гърба си и да бъда щастлив, за да мога да бъда щастлив?

By | март 29, 2021

„Тя винаги е в моя случай за нещо“, оплаква се Сам на приятеля си за жена си.

На Сам изглежда, че съпругата му никога не е доволна от всичко, което казва или прави. Тя критикува начина, по който той се грижи за децата им, начина, по който рисува стена и дори начина, по който се справя с шефа си на работа.

Докато Сам обича жена си и не би я оставил за нищо, той пожела да „слезе от гърба си“, за да може да се отпусне и да се радва да бъде женен за нея.

Чувствате ли се така, сякаш жена ви непрекъснато ви подтиква да правите или сте нещо, което не сте?

Може би това се случва за вас в нейната оценка и вината за коментарите. Без значение как възприемате неодобрението на жена си към вас и как живеете живота си, резултатите са едни и същи … може да се почувствате, че не можете да бъдете щастливи, докато тя не бъде щастлива.

Това, разбира се, е вярно само отчасти.

Ако половинката ви е разстроена от вас – и тя прави ясна преценката си за вас – вероятно ще има ефект върху това как се чувствате. Но ако срещнете нейното неодобрение и критика със същия вид реакция (неодобрение и критика), несъмнено само ще влошите нещата.

Тогава ще бъдете още по-нещастни от преди!

Ето какво трябва да направите, за да подобрите брака си и цялостното си удоволствие от живота си …

# 1: Бъдете честни.

Твърде често мъжете го изваждат, когато усещат, че жената им е „по гръб“. Може да изглежда като по-лесен и по-сигурен отговор. Това обаче обикновено само ще ви накара да се разстроите и да станете по-конфликтни – в себе си и със съпруга / та.

Вместо това бъдете честни със себе си и съпругата си.

Забележете, когато се чувствате раздразнени, ядосани, тъжни или наранени. Да си мъж НЕ се преструваш на толкова стоичен, че да нямаш чувства.

Можете да кажете на жената си, че начинът, по който тя ви е съобщила своето недоволство от избора, който сте направили, нарани вашите чувства, е досаден. Можете да създадете някои „правила за общуване“ с вашата жена, така че и двамата да говорите помежду си по начини, които не се омаловажават.

Възможно е да бъдете едновременно честни и уважителни, тъй като вие и вашата жена оставате свързани, докато сте верни на това, което мислите и чувствате в момента.

# 2: Не вашата роля.

Изкушаващо е във всяка връзка да се съсредоточите най-вече върху това как другият човек – в случая жена ви – причинява всички проблеми. Поемете отговорност за своя дял (нито повече, нито по-малко) от динамиката, която е между вас и вашия съпруг.

Ако смятате, че тя винаги е във вашия случай, защото не изпълнява обещанията ви, бъдете готови да прецените дали има някаква точка или не. Не е нужно да играете „лошия човек“, за да притежавате ролята си.

Кажете й, че можете да чуете какво казва и да й кажете какво планирате да направите, за да подобрите ситуацията или да промените навика си. В същото време можете да предложите начини, по които вашата жена може да ви подкрепи, като промените няколко навика, които водят до прекъсване. Правете това нежно и с любов.

# 3: Отворени за решения, при които и двамата „печелите“.

Шансовете са, че ако чувствате, че вашата жена е във вашия случай и критична, вероятно има нещо, което тя иска от вас, а вие не искате да правите.

Възможно е да сте се съгласили да се заемете със задача, за която не сте искали да се грижите, само за да приключите разговора и да продължите напред. Но сега, когато целият въпрос се появи отново (защото не сте направили това, което сте обещали), отново сте изправени пред несъгласието между вас и вашата жена.

Бъдете честни и признайте, че просто не сте съгласни. Помолете съпруга си да потърси с вас решения, които да ви помогнат да почувствате, че сте „спечелили“, вместо ситуация „Аз печеля – губиш“.

Тези решения са там. Може да се наложи да бъдете креативни и да отворите ума си повече, отколкото е сега, но те са на ваше разположение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *