Как съветите на двойките могат да помогнат за спасяването на брак

By | февруари 2, 2021

Бракът е обезпокоен, атракциите, които са довели до брачния съюз, са отслабани, и един или двамата обмислят развод. В едно последно усилие, вие търсите двойки съвет, се надявам, че можете да спаси брака. Може ли да помогне? Ще помогне ли? Как ще ни помогне с този проблем? Всеки от вас е влязъл в този брак като уникални хора, които носят само опитни и житейски преживявания. Богатството от преживявания, които сте донесли на брака, ви е дало идеята, че начинът, по който виждате света, е „реалната“ реалност.

Вие сте се опитали да „реши“ проблема на здравия разум и логика, и изглежда, че само да са изостряли проблема. В опит да се отклоните, вие решавате да опитате ирационалния и нелогичния подход, като търсите помощ от брачен съветник, надявайки се, но не и „вярването“, може да работи. Самият акт на отиване на съвет, за да се постигне „без“ помощ, е акт на промяна. Търсиш помощ за нещо, което не мислиш, че може да се промени. Парадоксално, това е първата стъпка към промяната, когато търсите друго решение. Една от най-често срещаните заблуда е, че ако нещо е „лошо“, обратното трябва да бъде „добро“. Съпругата, която се развежда с „слабия“ съпруг, се жени за „силния“ съпруг, често открива за нея, че докато вторият брак трябва да бъде много различен от първия, нищо не се е променило.

Няколко съветници са обучени да разглеждат проблема от нова гледна точка, да създават промени. Има много съвети и инструменти, които могат да се използват за създаване на тази промяна. Тя може да бъде толкова проста, колкото позволява на всеки партньор да говори, и да бъде чут, или толкова сложно, колкото казва на всеки един от вас да продължи да прави същото нещо, което сте направили, за да разрешите проблема. Съветникът може да ви даде инструкции да бъдете „нещастни“. Всеки може да бъде нещастен, но за да се направи нещастен трябва да бъде научен. В езиковата игра, която току-що се представи, се предписват симптоми, създава се двойно свързване, в опит да се създаде желаната промяна. Терапевтът може да ви помогне да „разрешите“ проблема, като използвате методи извън кутията, извън рамката на референтната, извън логиката, в усилията да доставите решения. Това огромно богатство от знания разширява способността ви за решаване на проблеми, така че всеки партньор да може да види нова и „реална“ реалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *