Когато мъжете напуснат съпругите си – връщат ли се?

By | март 25, 2021

Често получавам имейли от съпруги от съпрузи, които току-що са напуснали (или са на път да си тръгнат.) Някои от най-честите въпроси, които ми задават, са: „какви са шансовете съпругът ми да се върне?;“ „как мога да прибера съпруга си по-бързо вкъщи?;“ „какво да направя, ако той напусне и никога не се върне?“; и „как мога да му попреча да ходи изобщо?“

Отговорът на тези въпроси зависи от обстоятелствата, но след като казахте как го играете, докато съпругът ви отсъства или обмисля да напусне, това ще има огромен ефект върху резултатите, които получавате. Има неща, които виждам, че съпругите правят, които почти винаги тласкат съпруга напред и има неща, които често дават добри резултати. Обсъждам и двете в следващата статия. Но бързият отговор е да, мъжете се връщат, но шансовете за това са по-добри, ако играете правилно.

Това, че се е върнал, не означава, че никога няма да се върне: Не мога да ви кажа отчаянието, което усещам в имейлите, които получавам. Разбирам това, защото веднъж бях в същата ситуация. Но е важно да не признавате поражение, докато дори не сте започнали да играете играта. Докато преживявах това, имах гадже, което един ден много честно ми каза, че съм „ходещият болен“. Скачах наоколо и излъчвах настроение, което казваше, че знам, че съм бит и не съм достоен. Това очевидно не е привлекателно за никого или помага да примами някого обратно.

Въпросът е, не позволявайте на вашата паника и отчаяние да се проявят. Ако трябва да оставите тези чувства и страхове, излезте в дневника, когато сте сами. Но е важно да изобразите някой, който иска да спаси брака или връзката, но който уважава и вярва в себе си достатъчно, за да знае, че ще го направи и че е достойна независимо от всичко.

Това е много по-привлекателно от някой, който е лепкав, нуждаещ се, витае или действа по доста смущаващ начин с надеждата, че драмата ще го принуди да се върне.

Не можете да го „накарате“ да се върне, но можете да му помогнете да иска да се върне: Толкова много жени ме питат как да „направя“ или „да си взема“ мъжете вкъщи. Изводът от това е погрешен по толкова много начини. Първо, „принуждаването“ на някой да направи нещо, което наистина не иска да отиде, няма да създаде трайните резултати, които искате. Вие не го искате у дома, защото той се чувства виновен или неохотен да се върне, когато сърцето му наистина не е в него.

При тези обстоятелства ще повдигнете този въпрос отново в близко бъдеще. Вместо това ще искате той наистина да иска да се върне с цялото си сърце, изцяло отдаден на работата с вас, за да поправите нещата веднъж завинаги, за да сте сигурни, че това няма да се повтори. Затова, вместо да спорите с него, да давате ултиматуми, да изливате драмата или да играете игри, фокусирайте се върху създаването на положителни взаимодействия между вас двамата, които ще му помогнат да се прибере вкъщи.

Сега нямам предвид, че трябва да се съборите или да се поддадете на важни за вас неща. Това, което искам да кажа, е, че трябва внимателно да прецените качествата, които първо са привлекли съпруга ви към вас или нещата, на които първо сте се насладили заедно, и да се съсредоточите върху тези неща.

Твърде често хората правят грешки или наистина не разбират защо мъжът си е тръгнал. Те смятат, че това са външни неща от трети страни като сблъсъци между личности, стрес, притеснения за пари, изневяра и т.н. Това, което почти винаги е всъщност, е загубата на връзка и близост. Помисли за това. Когато сте ваш съпруг, те се синхронизират, проблемите, с които се сблъсквате, изглеждат малки. Вие ги блестите, защото сте щастливи и отговаряте на нуждите си. Искате да работите с този човек, защото знаете, че и двамата сте заедно в това и сте екип.

Но когато връзката започне да се отказва, той започва да вижда себе си като човек, а не като част от вашия екип. Нещата, които той е използвал или изглежда обича, изведнъж го влудяват или се превръщат в прекъсвач на сделки. Така че, вместо да се фокусирате върху подреждането на битките, решаването на парични проблеми и т.н., първо трябва да разрешите загубата на интимност. Сега ще трябва да се обърнете към тези външни неща по-късно. Казвам ви да не ги пренебрегвате безкрайно. Но няма смисъл да поставяте пластир върху нещо, което всъщност не е зараснало. Ако го направите, същите стари проблеми ще продължават да се появяват и ще бъде по-трудно да се решават всеки път, когато се повтарят.

Накарайте го да се върне по-бързо: Най-доброто нещо, което можете да направите, когато съпругът ви напусне или заплаши, е да си напомняте винаги да сте наясно с действията си. Толкова е лесно да изпаднете в паника и да реагирате прекомерно и тези неща само ще го отблъснат още повече. Честно е да се каже, че ако се върне, това е така, защото той вижда нещата много негативно в момента и не смята, че нещата могат да се променят. Казано нещата много просто, целта ви трябва да бъде да промените възприятието му от отрицателно на положително и да му покажете чрез случващите се неща, че нещата всъщност могат да се променят.

Така ще се държите достойно и грациозно. Искате да запазите усмивка на лицето си и да държите сърцето си отворено. Лесно е да бъдеш аргументиран или да се опиташ да го накараш да се почувства виновен или да го убедиш, че греши. Но това не помага на вашия случай. По-добре е да го потвърдите от самото начало. Кажете му, че е прав, че нещата в момента не са приемливи и че и двамата заслужавате по-добро. Обяснете, че не знаете как ще завърши това, но и двамата можете да контролирате как си взаимодействате през следващите дни. Спомняте ли си нещата, които първо го привлякоха при вас? Сега е време да ги поставите на цял екран. Искате да бъдете уверената, щастлива, компетентна и примамлива жена, без която той не би могъл да живее.

Когато види, че тя все още е там и че той може да се свърже отново с нея, останалото ще си дойде на мястото малко по малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *