Любов към живота – Обобщение на тази книга

By | февруари 5, 2021

Книга: Любовта към живота

Автор: Пени Ханкок

Издател: Кеймбридж Университетска Преса

Историята се провежда в Кеймбридж, Англия.

Фенела, редактор на издателска къща, се забавлява с приятеля си Стивън. Един ден тя посещава дома на приятелката си Тереза и изглежда тъжна. Тереза ще се научи, като я интервюира. Иска да има бебе, но Фанела не е съгласна с него, защото сега е само на 21. Той не иска да я нарани и да я разбере, че не може да има бебе.

Летните ваканции са – Род, учител в началното училище се готви да отиде на училище. Той започна да се сбогува с красивата си жена, Лия, в училище. В училище той продължи дълго да говори с Тереза, майката на Тимотей. По-късно, той казва с тъга, че Лия все още не иска да има деца.

Въпреки че е сама, Fanella смята, че е възможно да осинови дете. В един момент Тереза я мотивира да говори с Род за детските книги. Въпреки, че това е нещо подозрително, Fanella не може, но се съгласява да говори с Род по темата. Когато тя има разговор с Род, тя чувства привличането към Род. Тя научава, че той вече е написал много книги по история за деца. Тя го помоли да й изпрати истории, където може да прочете всички.

От Тереза, Fanella научава, че Род вече е женен за красиво момиче, Лия. Разочарована е, иска да забрави всички чувства към него и да се концентрира върху подготовката за посещение на социалния работник. Социалният работник ще я прегледа, ако е в състояние да осинови дете или не. Поради това, че няма партньор, Фенела намира изпитанието за посещение. Сега тя трябва да изчака, докато резултатите се освободят.

Наближава Коледа. Фанела посещава училището на Тимоти с Тереза. Ще се срещнат там с Род. Fanella може да има същите чувства, които тя изпитва преди по време на първата си среща. Но като види жената на Фанела, Фанела разбира, че тя няма да го има като партньор в живота си. За щастие, тя е одобрена за следа за осиновяване на деца. Тази новина я прави прекрасна и щастлива. Накрая, Фанела е позволено да бъде с Ели, петгодишно момиче, което има някакъв поведенчески проблем.

Пролетният сезон в състезанията. Фанела се среща с нов човек, Марк. Той е колега на съпруга на Тереза. Тереза кани Фанела на вечеря и там се среща с Марк. В дискусията, той я кани на ресторант. Тя се съгласява с това и те прекарват добре там. Fanella има избор да се срещне с него отново, тя предлага да вечеря в къщата си. Марк приема предложението. Ели се присъединява към училището, където и Тимоти прави. Тя намира Род за добър като учител в класа си. Ели има проблем с поведението, но не му пука за това.

Майката на Дан прави доклад за насилие над Деца срещу Род. Директорът му трябва да го отстрани до окончателното споразумение от съда. У дома Лиа се запознава със случая. Не обича да утешава Род, като чува това, дори и да не се радва да го види.

Когато Марк се прибере, тя се страхува да намери вечеря с него. Защото трябва да се грижи за Ейл и да прекара времето си с Марк. Изненадващо, той иска да се запознае с нея отново.

Още един ден Тереза проведе малко обсъждане с Фанела за отстраняването на Род. Тереза представя Род като невинен. Фанела може да се почувства все още влюбена в Род. Съжалява за отстраняването на Род. Ерик не харесва новата си временна учителка. Там Род пренаписва някои от историите му и обсъжда с Fanella за тях. Тя има предвид публикуването на всички след като ги прегледа. Но тя иска да се фокусира върху Марк, избягвайки живота на Род.

След като се прибра, Род шокира жена си Лия със съсед, г-н Симпсън в ръката и целува по устните си. Лия е в незаконна връзка с човека. Започва да го обича, докато сключват договор. Тогава Род и Лия решиха да не сме заедно повече. Лиа представя, тъй като това решение би било добре и за двамата.

Фанела ще се обади докато е в офиса. Това са телефонните обаждания на Марк. Иска да готви за нея и Ели. Вечерта те ядат храната, това, което Марк ги прави. Но Ели не харесва Марк. Когато тя вика да види Марк тук, той излиза и иска да дойде по-късно.

Род и Фанела се срещат отново в офиса си. Този път те говорят за промените в историите. Тогава Род иска Фанела да излезе с него. Там той споделя своите огромни чувства с нея и я целува. Тереза иска Фанела да не се обвързва с Род. Но тя ще остави Марк да мисли за осиновителството си, Ели. Марк не е правилния човек, дори за детето си. По-късно тя изяснява всичко с него пред къщата й, че всичко е свършило.

Междувременно, Лиа ще се върне в Род със зло. Род иска време да помисли за това, защото любовта към Фанела се издига в сърцето му. Той се разхожда близо до улицата на Фанела и я забелязва да се целува с някого пред вратата. Той ще се върне оттам с недоразумение.

Жалбата срещу Род е оттеглена и той е доказано невинен човек. Започва да се връща на училище. Междувременно, Fanella е толкова щастлива да бъде информирана, че е избрана да задържи Ели за постоянно. Ели иска парти и тя кани Род като изненада на Фанела. На партито той предлага любовта му към нея, а тя го приема с голямо удоволствие.

Историята завършва с прекрасна семейна сцена. Род, Ели и Фанела, трима от тях са толкова щастливи, че сега е бременна.

За да прочетете повече за такива статии, можете да се ровите в Моят блог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *