Начини за разрешаване на конфликти между майка и съпруга

By | април 26, 2021

Всеки мъж ще знае тайната зад разрешаването на конфликти между майка и съпруга. Няма съмнение, че мъжът знае най-добре как да се справи и с майка, и с жена си в конфликтни ситуации. Затова е важно мъжът да поеме ролята на миротворец. Преди да се чудите как да продължите, има важна информация, която може да ви помогне да разрешите проблема си:

Традиционните общества са създали кодекс за поведение както за свекърва, така и за снаха.

Свекървата е обвързана с официални отношения със снаха си. Тя се обезкуражава да бъде любезна, насърчавана да бъде строга, да говори по-малко, да влезе в ролята на наставник, да определя дози, а не s, подходящи и неподходящи, да държи под око поведението на снаха си. Според вас откъде идва този вид обучение? Отговорът: има много жени, приятели и семейство, които обучават майка да се държи като свекърва. Всичко това се прави, за да се спечели уважение и да се запази авторитет над новодошлия: снаха. Може да звучи много нелепо и обидно за някои, но е вярно!

От друга страна, снахата е научена да впечатлява семейството си, да прави всичко възможно, за да бъде в добрите книги, да бъде послушна и да бъде строго съветвана да не говори. В традиционните семейства жените не се насърчават да говорят на глас и ако някой повиши глас, тя се определя като продукт на лоши родители. Много жени след брака се превръщат в един човек, за разлика от себе си.

От казаното по-горе става ясно, че когато двама индивиди възприемат социално приемливо поведение, те лично никога не могат да живеят в добри отношения. Ето списък на това, което човек може да направи, за да изтрие разликите между двете:

Взаимодействие: Помогнете на майка си и съпругата да си взаимодействат помежду си на неформално ниво. През уикендите можете да играете игри, да отидете на пикник, филм. Запишете ги и двамата в музикален клас или във фитнес зала. Правете всичко в зависимост от предпочитанията на вашето семейство, тъй като това ще подобри комуникацията между двамата.

Отговорност: някои майки все още предпочитат да бъдат диктатори, не оставяйки снахата друг избор, освен да спазва реда. Насърчавайте майка си и съпругата си да се редуват да управляват домакинските задължения. Това ще им даде свободата да правят каквото искат, да намалят триенето.

Разделяне и контрол: В екстремни ситуации, в които нещата се влошават от ден на ден, опитайте се да държите двамата далеч един от друг за известно време. Насърчавайте жена си да се занимава с хобитата си, а майка ви да се занимава с дейности, които й харесват. Пренасочването на съзнанието им може да облекчи напрежението и да ги успокои. Медитацията е друга важна дейност, която може да намали гнева, огорчението и да ги образова за ползите от живота в хармония.

Не вземайте страна: най-голямата грешка, която човек прави, е да вземе страна. Спрете да убеждавате майка си, че съпругата ви е извършила грешка несъзнателно, и спрете да убеждавате жена си, че майка ви не е възнамерявала да я обиди. Това само добавя гориво към огнената битка между двамата и ви оставя в приемащия край.

Консултиране: Мъжът може косвено да повлияе на отношението на майка си и съпругата си един към друг. Не е необходимо да се записвате за курс за професионално консултиране, но имате способността да промените начина си на мислене. Говорете с майка си за промяна с течение на времето, да бъдете по-либерални с жена си и да цитирате примери. Говорете със съпругата си за комуникация с майка си, изразяване на нейното мнение, без да обиждате чувствата или уважението на майка си към нея.

Поверителност: Повечето мъже обсъждат много за жена си с майка си. Разговорите между съпруг и съпруга трябва да останат лични, а не тема, обсъждана със семейството. Съпругата ви ще се почувства наранена, ако й кажат, че предавате личната й информация на майка си и спре да ви се доверява.

Битката между майка и съпруга е стара. Постоянните конфликти между двамата оказват негативно влияние върху семейството и нарушават мира и хармонията. Крайно време е да разрушим стереотипа, да променим нагласите и да възприемем нов и по-либерален подход към тази връзка, споделен от майка и съпруга!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *