Основното лепило, което поддържа връзката заедно

By | май 1, 2021

Изглежда, че има загадка защо връзките остават постоянни, но когато се вгледате внимателно в тях, особено в причините, поради които те се разпадат, не е трудно да се види какво обвързва връзките отблизо, какво наистина ги държи заедно. Това лепило се състои от три основни елемента: Привличане, комуникация и Уважение.

Атракция е много важно в началото да се съберат двойките, особено тази мистериозна химия, която всеки се надява да има. Независимо дали е физическа, емоционална или интелектуална, между двойката трябва да има силно привличане, за да може връзката да работи. Някои хора в уговорени бракове с времето могат да се научат да обичат партньора си и да ги намират за привлекателни. Но в западните общества влюбеността чрез привличане е определящият фактор за всички взаимоотношения. Физическото привличане играе ключова роля на етапа на подбор / запознанства и след това, защото насърчава комуникацията. Следователно партньорите губят интерес един към друг веднага щом привличането премине. За съжаление това привличане никога не може да бъде възвърнато, защото комуникацията следва малко след това, въпреки че други фактори (като емоционални и интелектуални нужди) могат да влязат в сила, за да поддържат страните свързани.

Съобщение

е много важно да се поддържа връзка. Първият признак на проблеми между двойката е липсата на диалог или обща комуникация. Един човек може да замръзне поради нараняване или гняв, а другият поради гняв заради определено поведение. Когато някой спре да изразява своите чувства, наранявания, радости или болка пред партньора си, той или се надува от гняв, или намира друг човек, с когото да общува. Комуникацията с другите потвърждава кои сме и укрепва това, което искаме да бъдем. Каквато и да е причината, ако комуникацията не се поддържа, грешките в третия елемент, уважение, не са много назад.

Уважение

е последната част от лепилото, която циментира условия. Никое човешко същество не може да съществува заедно в хармония без уважение. Никой не може да твърди, че обича друг, без да им показва уважение. След като уважението изчезне, връзката е обречена, защото уважението е съществен компонент на любовта и показва, че някой е ценен. Човек не може да има любов без уважение и това, което прави уважението толкова трудно да се дава и получава, е шестте измерения, които то има в себе си.

Шестте измерения на уважението

Уважението започва с любопитство, така че ако вече не сте любопитни към партньора си и не се интересувате много от него / него, загубата на уважение е започнала. Второто е внимание. Ако изведете вниманието си навън и го отдадете на някой друг, уважението към партньора ви изчезва, защото вниманието води до диалогов прозорец а при липса на такава комуникация няма да има внимание. Следва най-важната част от уважението: чувствителност. Ако вече не сте чувствителни към нуждите на партньора си, няма уважение. Не можем да кажем, че уважаваме някого, когато имаме малко чувствителност към това как се чувства чувствителността олицетворява уважението и придава стойност на този човек. Когато сме чувствителни към нуждите и чувствата на другите, ние наистина се грижим за тях и уважаваме това, което те ценят. Вярваме, че те са достатъчно достойни за нашата любов. Показването на чувствителност също води до упълномощаване като ги укрепва, техните амбиции, култура и вярвания. Няма нищо по-утвърждаващо, отколкото да бъдем третирани подчертано, за да покажем, че имаме значение. Това е много мощна форма на самоутвърждаване.

И накрая, овластяването води до лек, особено там, където е имало минало във връзката. Често в спор, когато се казват негативни неща, които не се имат предвид често, това може да причини продължително лошо чувство. Показването на продължително уважение към съпруга, особено чрез чувствителност и овластяване, може да помогне за смекчаване на последиците от такива негативни моменти и заздравяване на раните, причинени от тях. Изцелението е важно във всяка връзка, защото позволява прошка и след това. Той също така държи гнева на разстояние. Колкото и да мислите, че „обичате“ някого, без това основно лепило за укрепване на тази любов, връзката няма шанс.

Колко силно е лепилото, което поддържа връзката ви?

Можете да изпробвате неговата сила спрямо привличането, което изпитвате един към друг сега, комуникацията, която споделяте помежду си ежедневно и преди всичко уважението, което редовно си оказвате във всичките шест измерения. Например, колко бихте оценили всеки елемент от 10, както в момента се отнася за връзката ви? Общо взето, под 20 години и от двете страни се изписват проблеми, които предстоят или вече са налице. Гарантирам, че ако и двамата го направите поотделно и сравните бележките, ще имате огромна изненада във възприятието! Това обаче ще ви позволи да вземете предвид всяко несъгласие между вас, за да започнете процеса на отстраняване на проблема днес, вместо да го игнорирате, докато не стане твърде късно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *