Помощ за християнския брак: Пет признака, че бракът ви е нездравословен

By | май 3, 2021

Тази помощ за християнския брак ви дава пет признака, че бракът ви включва нездравословно подчинение. Подаването работи с това, че съпругът обича жена си като свое тяло и както Христос обича църквата (Ефесяни 5: 22-33). Не е намерение на Бог жената да бъде малтретирана, пренебрегвана, контролирана или малтретирана. Ето пет признака, които можете да използвате, за да оцените здравето на вашето партньорство:

Съпругът ви не ви пита какво мислите за нещата или намира вашето мнение за толкова важно, колкото неговото. Представянето е замислено като партньорство, при което и двамата са еднакво важни. Лидерството включва съпругът да ръководи и защитава съпругата и семейството си. Мъж, който не се интересува от това какво мисли съпругата му за нещата и който пренебрегва, задушава или пренебрегва приноса й, не действа влюбено; той се възползва от нея.

Съпругът ви прави неща, които знае, че ще ви нарани. Бог е предназначил съпругата да бъде обичана и обгрижвана и да се отнася меко и нежно от мъж, който осъзнава, че тя е емоционално по-чувствителна от него и трябва да бъде пазена. Мъж, който е жесток към жена си и е готов да й навреди без притеснение, не обича жена си, както Бог е замислил.

Съпругът ви използва подаване, за да ви изключи и контролира. Подаването не е начин за тероризиране на съпруга. Не е предназначено да дава на съпруга коз за игра по всяко време, когато иска да контролира жена си. Мъжете, които злоупотребяват с подаването, го използват като начин за манипулиране на съпругите си, за да преминат през използването му като игра на власт. Мъжете често обвиняват съпругите си за всички проблеми, като просто твърдят, че ако тя се подчини на повече смисъл, не каже мнението си, не го държи отговорен и не й дава смисъл, тогава няма да има брачни проблеми.

Съпругът ви не ви се подчинява. Ефесяни 5:21 казва, че всички ние трябва да се покоряваме един на друг. Това дава и взема, за да характеризира всички взаимоотношения и не изключва съпруга да не се подчинява на жена си. Ако съпругът ви никога не ви се поддава, никога не се отказва от предпочитанията си и никога не ви позволява да правите избор, не е здравословно да се подчинявате.

Не се чувствате обичани или обгрижвани. Когато бракът е така, както Бог е замислил, една съпруга ще знае, че е обичана и ценена. Ако не се чувствате обичани или обгрижвани от съпруга си, това е знак, че бракът ви има проблеми и че съпругът ви не прави своята част, за да ви обича. Ако изпратите и не сте обичани в замяна, вашето подаване вероятно ще бъде небалансирано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *