Предполагайки, че вашата китайска приятелка изисква родителите й да са добре

By | февруари 27, 2021

Най-накрая я намерихте; мечтите си китайка. Любовта на живота ви. Следващата стъпка е едновременно вълнуваща и страшна. Вълнуващо, защото това е вашата мечта; страшно, защото не сте сигурни как родителите й ви приемат. Вашата китайска приятелка е много отворена, но все още е много разклонена дъщеря; Когато й правите предложение, имайте предвид, че одобрението на родителите й е от първостепенно значение за вашата жена.

Родителите й все още произхождат от по-старо поколение китайци, които все още могат да поставят повече акцент върху уговорените бракове и може би не много върху романтичната любов. Това означава, че въпреки че предложението ви може да бъде толкова романтично, колкото можете да го направите, и дори след като приятелката ви с радост го приеме, истинският успех на предложението ви все пак ще зависи от приемането на родителите ви от вас.

По-вероятно е първият път, когато се срещнете с родителите на годеника си, когато официално поискате ръката й за брак. Може да сте направили своето предложение на приятелката си, която традиционно е западна с вашето творчество, но предложението, което искате да получите до родителите й, трябва да е традиционно китайско.

Обикновено официален китайски ангажимент се провежда с посещение на мъжа и семейството му при момичето и нейното семейство. Датата на посещението е внимателно подбрана с помощта на фън шуй. Дава се зестра – точната сума и други подаръци често се определят от родителите на момичето. И тогава двете страни се договарят за дата на сватба, която обикновено се определя в рамките на една година след годежа.

В идеалния случай това не е първият път, в който родителите на гаджето ви се срещат, за първи път разберат за вас! Във всеки случай фактът, че дъщеря им е с чужденец, често означава, че те не очакват вашето „посещение на годежа“ или предложение за годеж да спазват стриктно китайските обичаи.

И все пак трябва да направите всичко възможно, за да следвате някои от традиционните им практики за ангажираност. Това определено ще ви спечели много точки с родителите й и се надяваме да ви помогне да спечелите одобрението им.

Така че, когато най-накрая се срещнете с родителите, дайте им подаръци. Попитайте годеника си какво ценят най-много, традиционните и тези, които също представляват вашата собствена култура; те ще оценят вашите искрени усилия да приемете някои китайски обичаи, както и уникалните чуждестранни подаръци.

Традиционно мъжът предлага на жената парче или чифт бижута, не е задължително годежен пръстен, но те все пак символизират официалния годеж. След като вече сте дали на годеника му бижута / годежен пръстен, започнете разговора за вашите намерения с родителите му.

Понякога започват разговора дори с въпроси за мотивацията, плановете, целите и предисторията ви. Така че, когато започнете разговора сами и ако изобщо не задават въпроси, тази информация трябва да бъде предложена от вас.

Най-важното нещо, което всеки родител ще знае, е, че дъщеря му е обичана и ще бъде добре обгрижвана. Точно тук трябва да започнете речта си с предложения, но първо им благодарете за гостоприемството. Кажете им какво чувствате към дъщеря им, че те не трябва да се притесняват за нейното благосъстояние и бъдеще и за намерението ви да се ожените за нея. Обикновено ще говорите с родителите й като „чичо“ и „леля“.

Дайте им информация за вашата работа / кариера, плановете ви за бъдещето, след като сте женени. Знаейки, че сте трудолюбив, имате стабилна работа и имате правилните приоритети, ще бъде достатъчно, за да ги уверите, че бъдещето на дъщеря им и бъдещите им внуци ще бъде сигурно.

И тогава ги уведомете коя дата вие и вашият годеник сте решили за сватбата. Отново ще бъде най-добре, ако спазвате китайските обичаи и с годеника си определите благоприятна дата за сватба, използвайки фън шуй. Или дори можете да изчакате срещата с родителите й, за да можете да ги включите в избора на дата за сватба.

Ако вие и вашият годеник сте решили да не планирате сватба веднага, защото и двамата смятате, че все още не сте достатъчно готови / стабилни, за да създадете семейство, трябва да обясните това и на бъдещите си роднини. Въпреки че може да смятат, че сватбата трябва да се направи възможно най-скоро, те също ще оценят практическата ви мъдрост.

Докато те могат да видят искреността на вашите намерения и колко много обичате дъщеря им и искреното ви желание да се грижите за нея, родителите на вашата китайска любов нямат причина да не ви дадат благословията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *