Притеснявам се, че е късно да се сдобря със съпруга / та – съвети и съвети, които могат да помогнат

By | април 28, 2021

Често чувам съпруги (а понякога и съпрузи), които ми казват, че се страхуват, че е твърде късно да помирят брака си. Понякога е имало изневяра. Понякога вече не говорят и не се борят постоянно. И понякога искрата просто изчезва и един от съпрузите има или обмисля да се изнесе или да се разведе. Хората често приемат, че някои от тези неща (и някои други също) означават, че е твърде късно да се правят нещата както трябва.

Моят опит е, че рядко е късно да се съберете със съпруга си, дори ако само един от вас се интересува от това. Виждал съм двойки, които са подали молба за развод, да се обединяват в последната секунда. Виждал съм двойки, които не толерират сайта си, успяват да опитат отново и да го накарат да работи. И дори съм виждал двойка, която всъщност се е развела, но която по-късно се е омъжила повторно. Понякога се включва късмет. Но много пъти се изисква волята на единия съпруг да обърне нещата и работещ план. Ще обсъдя това повече в следващата статия.

Ако наистина искате да се съберете със съпруга си, не изключвайте произволно: Много от хората, които ми казват, че смятат, че е „твърде късно за помирение“, приемат това предположение като факт. След като решат, че бракът им е извън точката, в която няма да се върнат, те ще видят като средство за самосъхранение. Никой не иска да бъде единственият, който иска помирение, защото това ви дава възможност за болезнено отхвърляне.

Но проблемът е, че ако никой не рискува или не направи крачка, тогава рискувате връзката да приключи. И докато гордостта ви все още е в такт, човекът, когото обичате (и бракът, който сте искали), вече го няма, защото го оставяте без реален опит да го спасите. Да, може да се почувствате много уязвими да признаете пред себе си, че искате да се помирите, когато подозирате, че може да е твърде късно, но честно казано, никога не знаете дали е късно или не, ако не го направите. Рискувайте и опитайте .

Най-добрата стратегия, която да предприемете, когато се страхувате, че сте закъснели в помиряването на брака, често е да се съсредоточите върху основната връзка: Често имам хора, които ми казват, че няма начин да спасят брака си, защото съпругът им се е изнесъл или се среща с някой друг или дори вече не приема обаждането им. Разбира се, тези неща могат да бъдат трудни за преодоляване, но не са невъзможни.

Понякога, колкото по-голяма е препятствието, толкова повече ще трябва да приемате нещата бавно и да приемате малки и постепенни победи. Няма причина да натискате твърде силно или да се опитвате да запълните твърде много земя твърде рано. Често сте в много по-добра позиция да се движите постепенно. Може да е нереалистично да мислите, че можете да примирите брака си за една нощ или след седмица или две. Но можете просто да го вземете по един ден и да се опитате да направите малки подобрения в основните отношения със съпруга / та.

Понякога помага да свалите натиска и да си кажете (и потенциално да кажете на половинката си), че не знаете къде отива бракът, но знаете, че искате връзката да се подобри, защото този човек е твърде важен, за да го пуснете защото се страхувате, че е твърде късно.

Вероятно не е късно да предприемете действия, насочени към промяна на негативните възприятия в положителни и предназначени да привлекат половинката към вас, вместо да ги отблъскват. Откривам, че когато много хора са в тази ситуация, те стават по-охранявани и неохотни, а не отворени и предстоящи. Според мен това е най-лошото нещо, което можете да направите. Не е нужно да ставате прекалено могъщи или да признавате безсмъртната си любов, когато съпругът ви не желае да чуе това. Но можете да опитате малки подобрения, с които сте запознати.

Постепенно и бавно можете да надграждате върху тези малки подобрения, докато не постигнете големи крачки в обединяването. Не е нужно да го определяте като такъв или да упражнявате прекалено голям натиск върху процеса. Всъщност често помагате да се избегне това, ако го избегнете и постигнете незначителни препятствия. Не правете грешката да се опитвате да правите твърде много твърде рано или да се опитвате да принудите съпруга си да „работи“ по всички ваши големи проблеми.

В началото на помирение (особено когато съпругът ви не е склонен), по-добре е да оставите проблемите по-късно, докато не подобрите отношенията си и нивото си на ангажираност. Не е задължително всичко да е идеално за помирение, но обикновено са необходими подобрения. И малки подобрения често могат да бъдат направени без много трудности и в крайна сметка могат да бъдат надградени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *