Причини за обединяване на брака – 5 причини

By | април 17, 2021

След дълъг и твърд спор с половинката или бившия съпруг, може да почувствате, че цялата енергия е изчерпана от вас. Когато познавате някой толкова близък като съпруга или съпругата ви, наистина знаете как да си натискате бутоните.

Разбира се, няма защо да се притеснявате, че се биете от време на време. Всъщност аргументите всъщност могат да бъдат стабилен механизъм за сигурност на брака, който позволява на двойката да издуха малко пара и да разкрие проблемите си.

Но когато битките станат твърде чести и изглежда никога не са приключили, много двойки един ден решават, че им е достатъчно. Те могат да изберат да се разведат – или поне да бъдат разделени. Или може би просто решават да се „изключат“ емоционално и да се отдалечат емоционално един от друг.

Дори в тези тежки времена обаче единият или двамата съпрузи могат да знаят в сърцата си, че все още се обичат. По това време те може би се чудят дали наистина бракът си заслужава да се бориш. И дори да е така, как те намират сили да намерят решение на продължаващите си проблеми?

Ако имате брачни проблеми или сте разведени или разведени, има пет причини да помирите брака:

1. Разводът е скъп:

От финансова гледна точка разводът е финансово скъп. В много случаи това лесно струва десетки хиляди долари. И ако ударът стане грозен, един или двамата може да загубите ценности за другия човек по пътя.

2. Запознанствата са болка:

Дори и да се разведете, в един момент вероятно ще искате да се срещнете с друг човек. Помните ли какво е запознанството? Разбира се, има някои забавни моменти, но достигането до тях изисква много работа – и пари.

3. Същите видове проблеми, които имате сега, вероятно ще се появят отново при нови обстоятелства:

Много хора фантазират как да се измъкнат от половинката си, защото смятат, че могат да избегнат личните проблеми, които тормозят брака. Това обаче почти никога не е вярно. Всъщност, тъй като повечето от нас са склонни да създават свои собствени проблеми в брака си, често се случва същите проблеми да възникнат и при следващия ни съпруг.

4. Имаше добра причина, поради която се оженихте за този човек:

Спомнете си кога сте се влюбили в половинката си. Имаше истинска, основателна причина, поради която двамата се влюбихте. Виждали сте нещо един в друг, което не намирате всеки ден. Може да има начин да се върнете на това специално място отново с него или нея.

5. Може да е тъжно нещо, когато оставите любовта да умре, ако сте могли да й дадете нов шанс:

Ако преживявате развод, може да дойде ден, в който за съжаление ще погледнете назад към това, което би могло да бъде, ако и двамата сте готови да опитате нещата отново.

Помислете за тези 5 причини да обедините брака си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *