Сега, след като съпругът ми се върна след раздялата ни, не съм сигурна как да постъпя

By | май 2, 2021

Често чувам съпруги, които изпитват доста противоречиви чувства, след като съпругът им се прибере от законна раздяла. Често те са толкова облекчени, че той най-накрая е решил да се върне у дома, защото на това се надяват през цялото време. Но въпреки това, те понякога се объркват какво се случва сега. Част от времето те наистина не искат да се спират на това, което се е объркало, но често изпитват неприятни съмнения, че проблемите, които първоначално водят до раздялата, никога не са изчезнали.

Чух от жена, която каза: „През цялото време, когато съпругът ми отсъстваше за пробацията, се молех всяка вечер той да се прибере на следващия ден. И това най-накрая се случи, но сега не съм ли сигурен какво да правим. Той е вкъщи, но започваме малко един от друг и се чувстваме взаимно. Не се чувства съвсем комфортно или правилно. Всъщност има моменти, когато нещата се чувстват направо неловко. Чудя се дали още веднъж трябва натиснете да отидем на консултации. Просто искам този път да се оправят нещата. Защото, ако трябваше да си тръгне отново, не съм сигурен, че бих могъл да се справя. И така, какво трябва да направим в момента? „Защото не искам да направя нещо лошо. „

Първият ми съвет към тази съпруга беше просто да се опита да се отпусне. Прибирането на съпруга й беше абсолютно прекрасно нещо. Но тя толкова се тревожеше какво трябва или не трябва да прави, че не можеше да се съсредоточи върху нищо друго, освен загрижеността си. И тази динамика не беше толкова голяма и за брака й. Така че в следващата статия ще ви кажа (от моя собствен опит) какъв според мен е най-добрият начин на действие, когато съпругът ви се завърне у дома след пробна раздяла.

Опитайте се да докажете колко значи завръщането му за вас, но не прилагайте прекалено голям натиск: Нормално е да се възхищавате, че най-сетне се е прибрал. И няма нищо лошо в това да му позволите да види колко сте щастлив и развълнуван. Но в същото време не искате да намеквате, че работата ви е приключила. Не искате да го карате да изпитва толкова голям натиск, че да се страхува да каже истината за чувствата си на страх да не ви нарани отново.

Вие се придържате към комбинация от истинско щастие, съчетано с истината, която е, че вероятно ви предстои още много работа и много подобрения, които са не само възможни, но и необходими.

Разберете, че домът му може да е само началото: Не се опитвам да накърня вашето щастие и вълнение. Но съществува реален риск да станете самодоволни и да повярвате, че работата ви е свършена, когато най-накрая сте го примамили у дома. Тъй като той не е живял с вас, е много вероятно да не сте имали достатъчно време да работите или да се справите с нещата, които първоначално водят до раздялата. Сега и двамата може да сте решили, че проблемите нямат толкова голямо значение, колкото първоначално сте предполагали. Много често е и двамата да се съгласят да не са съгласни, за да поддържат брака заедно. Но все пак бих казал, че обикновено във вашия брак винаги има места, които могат да използват известно подобрение.

И ако не друго, раздялата често ви показва, че не бива да се задоволявате с брака си или с половинката си. Поемете ангажимент да проверявате редовно съпруга си и да се питате какво може да направи и двамата по-щастливи. Поемете ангажимент да продължавате да правите нещата все по-добри и по-добри, тъй като всеки брак би могъл да използва допълнително внимание и самоанализ.

Не се опитвайте да правите твърде много прекалено бързо. Бъда Отново разпознат и удобен, преди да се опитате да направите промени или подобрения: Напълно нормално е да се страхувате, че един ден той ще пътува отново и никога няма да се върне. Затова много съпруги се изкушават да изискват интензивни консултации или драстични промени веднага след завръщането си у дома. Намеренията им са добри. Те не искат никакви проблеми или проблеми, които да се промъкнат в брака и да унищожат помирението, за което са работили толкова много, за да го облекчат. Но има реален риск да натискате толкова силно, че да не се радвате да бъдете отново заедно.

Искате да сте сигурни, че отделяте време за свързване и повторно свързване. Искате бракът ви да бъде възможно най-силен, за да гарантира, че той може да устои на промяна или подобрения. Колкото и изкушаващо да е да запретнете ръкави и да се захванете направо за работа, уверете се, че първо сте отделили малко време, за да се почувствате комфортно и силно свързани със съпруга си отново. Това не само ще ви позволи да улесните процеса, но и ще подобри шансовете ви за дългосрочен успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *