Спаси, че напикаване брак: Топ 10 причини, за да запази връзката си дълго и здраво!

By | февруари 2, 2021

Много от нас са се опитвали да поддържат връзка, защото сме били влюбени или сме искали да прекараме остатъка от живота си с един човек. Но има и много други причини, които може да искате да опитате да спасите тази разтегателна връзка, за която може да не сте се сетили. И с тези причини може да успеете да убедите партньора си да помогне.

1) Здраве

Проучване след проучването показва, че хората, които са в отношенията, са склонни да живеят по-дълго и да бъдат по-здрави от тези, които не са в няколко ситуации. Изглежда, че е вродено биологично творение, че животните и хората са просто физически по-силни, когато са свързани с друг от видовете си. При бебета, които не се държат или се грижат за тях, растежът им е забавен и може дори да умре преждевременно.

2) По-малко вероятност за депресия

Отново, науката показа, че взаимоотношенията могат да помогнат за създаването на по-положителни реакции на стреса и тъгата в живота ни. Когато сме във взаимоотношения, можем да говорим за проблемите си с някого и да вярваме, че те ще ни позволят да бъдем честни. В този смисъл на сигурност, ние осъзнаваме, че ние не сме сами и че можем да го направим чрез груби кръпки.

3) Понижена тревожност

Много като избягване на депресия, е във връзка е доказано, че намалява честотата на тревожност, пристъпи на паника, стрес и т.н. Това може да се дължи на идеята, че можете да обсъдите чувствата си с някого или може да се почувствате така, сякаш не трябва да се притеснявате толкова, когато някой друг е там, за да ви обича.

4) Повишена енергия

Може би защото сте склонни да си помагате в тесни ситуации, но хората във връзките имат повече енергия от тези, които не го обичат. Когато сте в една връзка, вие сте склонни да държи под око един на друг и да уведомите другия, когато те са твърде износени и трябва да си почине. Вие също така оказвате влияние върху навиците на хранене и упражнения на другите, така че и двамата да се чувствате така добре един от друг.

5) По-жизненост

Двойките също съобщават, че тези хора в ангажирани взаимоотношения са в състояние да се насладите на определени дейности повече от тези, които са единични. Да имаш някой, с когото да се опиташ и да опиташ нови приключения, ти позволява да бъдеш по-активен и да имаш по-жизненост в нещата, които правиш. Това може да е така, защото и двамата разчитате на другия, за да ви помогне, когато и ако нещо стане трудно.

6) Разузнаване

И да си в двойка, те прави по-умен: проучванията показват, че взаимоотношенията и браковете обикновено позволяват и на двете страни да се чувстват по-умни и да се вкара по-добре на тестовете на разузнаването. Това може да е така, защото наличието на постоянен източник на дискусия и интелектуална стимулация ви позволява да се научите да мислите по-ясно.

7) Позволява на децата да се чувстват в безопасност

Макар бракът или връзката, които не са и не могат да бъдат спасени, не трябва да бъдат спасени само заради децата, истината е, че децата с родители, които работят заедно чрез проблеми, се научават да правят същото в живота си. Вместо да мислят, че могат просто да изскочат от проблемите си в живота, те се научават да се чувстват в безопасност в семейството си, защото проблемите не са края на света.

8) Повече финансова сигурност

Двойките също са склонни да правят по-добре финансово от тези, които са единични, и това не е само защото печелят двойно повече. Тези, които имат взаимоотношения са по-способни да планират финансовите си цели и да коригират своите навици за постигане на такива дългосрочни цели. Съвместната работа за бъдещето дава възможност за по-добри възможности за избор на разходи.

9) Предотвратяване на проблеми е по-лесно от решаването им понякога

Здравословната връзка прилича на едно здраво дърво. Когато се грижите за него и го оставете да расте, може да се появи буря. Но когато го пренебрегваш, може да се счупи наполовина. Като отделите време за комуникация и като се уверите, че незначителни проблеми не се увеличават, можете да поддържате всички видове бури.

10) Повече поддръжка

Излишно е да казвам, че да имаш някой, който винаги е в екипа ти е достатъчно добра причина да поддържа връзката ви здрава. Когато имаш някой, който винаги се вкоренява за теб, животът може да изглежда по-лесен навсякъде. Една здрава връзка ще ви даде цялата подкрепа, от която някога се нуждаете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *