Съвет за брак: Осем стъпки към семейната хармония

By | април 8, 2021

Формулата на семейната хармония и успех не е мистериозна тайна. Всъщност е много лесно.

Частта „зад кулисите“ е постоянната работа, необходима за поддържане на каналите на любовта и комуникацията без препятствия. Прилежните съпрузи постоянно отделят време и енергия за решаване на проблеми, когато се появят, за да не се натрупват гневни и наранени чувства.

Съпрузите, които искат удовлетворяващи бракове, също търсят начини да запазят любовта си силна, като напр Не забравяйте да показвате обич и признателност често. Те знаят, че колкото повече се чувстват свързани и обвързани, толкова по-мотивирани ще бъдат да решават проблеми и да висят там, когато нещата са трудни.

Следващите осем стъпки ще ви насочат към това какво можете да направите, за да увеличите шансовете си за създаване на щастлив, хармоничен брак:

1. Работете със себе си и собствените си проблеми, които имате с вас в брака.

Много отговори, които имате на действията на вашия съпруг, са предизвикани от минали събития, които се връщат към детството ви. Ако една от емоционалните ви рани се почувства неуважително, тогава, когато партньорът ви по невнимание направи нещо, което предизвиква тези чувства, ще изпитате интензивна реакция. Индивидуалното консултиране може да ви помогне да осъзнаете по-добре какво се крие зад интензивните ви реакции и какво можете да направите, за да не реагирате твърде много на проблемите в брака си.

2. Избягвайте да обвинявате партньора си за брачни проблеми.

Вината само кара другия човек да стане защитен и ядосан и това намалява вероятността двамата да намерите печелившо решение на вашите проблеми. Когато се съсредоточите върху това да обвинявате съпруга си за това, което се случва в брака, вие засаждате семена на гняв, които могат да навредят на връзката. Бракът се състои от двама души и всеки допринася за качеството на връзката и споделя отговорността за това.

3. Бъдете съпричастни и се поставете на мястото на партньора си, когато възникнат проблеми.

Наистина се опитайте да разберете откъде идва вашият партньор, когато не сте съгласни или когато вашият партньор прави нещо, което не можете да осмислите. Помолете съпруга си да поговори за неговите чувства. Слушайте с уважение и помолете съпруга си да изясни точки, които не разбирате. Развийте любопитство, за да научите повече за чувствата на съпруга си и обърнете специално внимание на създаването на емоционално безопасна среда за дискусии със съпруга / та.

4. Потърсете начини да улесните живота на партньора си и да покажете любовта си.

Много от досадните вещества и стресови фактори в съвременния живот са малките неща – допълнителното време, необходимо за прибиране на почистването по време на работа вкъщи или за прибиране на чистите съдове в съдомиялната машина. Когато видите поръчка или задача, която можете да направите, за да спестите време на партньора си, предложите да го направите.

Потърсете възможности да дадете на съпруга си няколко минути да се отпусне или да престои. Внимавайте за неща, които можете да направите, за да поглезите партньора си, когато можете. Често малките неща могат да направят голяма разлика в семейното щастие и удовлетворение.

5. Често изразявайте признателност и казвайте навика да казвате „благодаря“.

С течение на месеците и годините много съпрузи се приемат за даденост и пренебрегват да изразят признателност или да си кажат „благодаря“. Много съпрузи се оплакват, че партньорите им се фокусират само върху това, което правят грешно, и никога не им правят комплименти.

Тъжно е да мислите, че човекът, който означава най-много за вас, може да се наложи да се чудите дали ги оценявате или не. Кажете на половинката си колко често той или тя означава за вас. Давайте комплименти и хвалете свободно и изказвайте благодарности за всичко, което вашият партньор прави, за да обогати живота и брака ви.

6. Извинете се бързо и искрено и поемете отговорност за вашата роля в това, което се случва в брака.

Истината е, че понякога е трудно да се каже „съжалявам“. Тогава е време да си спомните въпроса: „Бихте ли по-скоро били прави или бихте били щастливи?“

Приемете, че не винаги нещата имат смисъл във връзката и че объркването и недоразуменията могат лесно да се случат. Това е признак на зрялост, когато можете да кажете: „Толкова съжалявам за моята роля в случилото се между нас.

7. Имайте интереси, хобита и дейности в живота си, които ви харесват, така че да не бъдете изхвърлени от средата толкова лесно, ако имате неприятности или се скарате с половинката си.

Важно е да имате свои собствени интереси и дейности, които ви удовлетворяват и които могат да ви помогнат да останете балансирани и обосновани, ако други области от живота ви са обезпокоителни. По този начин можете по-лесно да възвърнете усещането за перспектива и да можете да издържите на продължаващия стрес.

Например, ако вие и съпругът ви срещнете камъни по пътеката на връзката, можете да отидете на дълга разходка с колело, да ловите риба с приятел, да посетите музей или да прочетете интересна книга. Тези дейности и интереси могат да донесат радост в живота ви, за да ви помогнат да балансирате временните проблеми на брака си. Винаги сте пред играта, когато знаете някои начини да повдигнете духа си.

8. Потърсете забавни дейности и опит за свързване, които можете да споделите с приятеля си.

Потърсете дейности, които могат да бъдат забавни за вас и половинката ви да правите заедно. Търсете в местния вестник пиеси, концерти, нови филми, музейни изложби, квартални панаири и фестивали и нови ресторанти, които ще бъдат обявени. Смехът и забавлението са преплетени и могат да помогнат за създаването на онези „мигове на Kodak“, които са толкова прекрасни.

Потърсете и дейности, които представляват причините, в които вие и вашият съпруг вярвате, като прекарване на събота в помощ на местна благотворителна организация с продажба на гараж или доброволчество в местна кухня за супа. Тези преживявания могат да ви напомнят какво общо имате със съпруга си и колко е хубаво да работите с обща цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *