Съвет за спасяване на брака – защото не можете да си представите живота без половинката си

By | март 27, 2021

Съвет за спасяване на брака може да дойде от много източници. Но в кой от тези източници можете да повярвате? И може ли някой от тях всъщност да навреди на брака ви ПОВЕЧЕ?

Има много малко неща в живота, които са по-сърцераздирателни и опустошителни от развода. Статистиката показва, че процентът на разводите е висок. Всеки има своя справедлив дял от проблемите. Самотни хора, двойки, семейни двойки и др. Можете ли да си представите как би изглеждал животът без вашия съпруг?

Колкото и да е трудно, имайте това предвид, когато търсите съвет за спасяване на брака си и това ще ви даде мотивация да продължите. Тъй като в момента имате такива сериозни проблеми, тази статия дава няколко много добри съвета за спасяване на брака.

Чували ли сте някога поговорката „Ако не планирате, значи планирате да се провалите“. Когато го чух за първи път, мислех, че е нелепо. Но колкото по-нататък през живота стигнах, толкова по-голямо значение имаше това. Трябва да измислите начини да правите това, което искате. Нали?

Например – преструвайте се, че трябва да купувате хранителни стоки. Имате ли списък с нещата, от които се нуждаете? Или просто влизате и купувате това, което изглежда добре в момента? Какво се случи, когато си вземете хранителни стоки у дома?

Когато сте планирали това, което искате, вероятно сте получили по-голямата част от това, от което се нуждаете. Ако не сте планирали, вероятно сте си спомнили само малко от това, от което се нуждаете, и е трябвало да се върнете в магазина.

Преди дори да започнете да търсите съвет за спасяване на брака си, трябва да знаете какво да търсите. Ако просто търсите съвет за спасяване на брака, ще намерите съвети за всичко – от хазарта до скуката. Помислете какво всъщност се случва във вашия брак.

Има много различни видове проблеми с брака, но какъв е проблемът във ВАШИЯ брак? Ако можете да говорите със съпруга / та за техните мисли, ще бъде по-лесно. Но можете да го направите сами, когато имате нужда.

Обикновено (не винаги), когато бракът стигне до този момент, има различни проблеми. Отделете време да помислите по тези въпроси. Проблемите с тази основна не се случват за една нощ, отне им известно време, за да се натрупат до този момент. Точно сега трябва да се върнем малко назад във времето и да открием някои от незначителните проблеми – онези, с които е започнала цялата тази бъркотия!

Помислете за един от основните проблеми, които имате в момента. Ограничете малко малко. Например – двамата имат проблеми с парите. Какво доведе до това? Загубил ли е някой от вас работата си? Има ли излишни разходи? Има ли зависимост, която губи пари?

Всичко това са незначителни проблеми. Сега сте по-близо до намирането на корена на проблема (или един от проблемите), за да можете да разрешите огромния проблем, с който се опитвате да се справите в момента. Малките проблеми са много по-лесни за справяне. Разбира се, най-добрият съвет за спасяване на брака е да се спрат тези проблеми да се влошават, но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Тъй като сте установили поне един незначителен проблем, можете да започнете да предприемате стъпки за оправяне на брака си. Ако имате проблеми с парите, започнете да разглеждате защо. В съвременната икономика много хора са изправени пред загуби на работни места, възбрани и т.н.

Най-практичният съвет за спасяване на брака е И двамата да говорите какво се случва. От личен опит знам колко е трудно да се разгледа предметът на парите, но трябва. Ако има семейни проблеми, справете се с тях. ЗАЩО има проблеми?

Опитайте се да създадете вид мир в семейството. Ако проблемът е такъв, който може да бъде решен (сякаш някой е казал нещо, което е наранило някого и никога не е било решено), тогава говорете за това с този човек. Не всички, но много семейни проблеми са недоразумения.

Вие двамата сте били толкова влюбени наведнъж – затворете очи и си спомнете онези времена. Позволете си да запомните тези чувства. Вярвате или не, връщането на тези чувства ще ви помогне да спасите по-бързо брака си. Тези чувства не са изчезнали – те все още са във вас двамата – те просто са погребани под цялата болка и стрес, под които сте подложени в момента. Когато си спомните добро време, напомнете на половинката си за него. Пресъздайте го, ако можете.

Разбира се, връщането на добри спомени не отнема проблемите ви. Но това ще накара и двамата да накарате брака ви да работи. Така да се каже, ще постави нещата в различна светлина и ще можете да измислите начини за решаване на проблемите, с които се сблъсквате.

Когато пораснахме, в съзнанието ни имаше този фантастичен образ на брак, че семейните двойки са щастливи. Ето как трябва да бъде „животът“ – да растеш, да ходиш на училище, да се жениш, да имаш деца, да живееш щастливо до края на времето. РЕАЛНОСТТА, от друга страна, е напълно различна. НО…

За мен би било много лесно да кажа „помни добрите времена и забрави лошите“. Наистина не можете да го направите. Но тъй като търсите съвет за спасяване на брака, в сърцето си знаете, че бракът ви може да оцелее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *