Съпругът ми вече не ме обича – какво да правя? Как да спасите брака си

By | април 7, 2021

Съпругът ми вече не ме обича, за съжаление е много често срещана мисъл в съзнанието на жените по целия свят днес. Аз лично съм го преживял и знам точно колко лошо е чувството, когато мъжът, когото обичаш и който някога те е обичал повече от всичко, става емоционално все по-далечен от ден на ден. Но ако сте в тази ситуация, това не означава, че просто трябва да се освободите и да се откажете от семейството си. Има подходящ начин да накарате съпруга ви да ви обича отново.

Ако направите грешно нещо, когато кажете, че съпругът ми вече не ме обича, това ще бъде опустошително за брака. Например, много често срещана реакция е да помолите съпруга си за прошка или да плачете пред него, когато научите, че съпругът ви вече не ви обича. Това обаче е дори по-разрушително за брака, отколкото самата ситуация! Бях научен, че това, което убива браковете, често не е нищо повече от това, което съпругът е направил, за да „спаси” брака. Така че, за да спасите брака си от развод, е изключително важно да схванете чувствата си и да не им позволявате да ви карат да правите грешни неща, за които ще съжалявате.

Не забравяйте – не действайте, докато не сте сигурни, че сте емоционално стабилни. За да стигнете до вашата дестинация, първо трябва да спрете да вървите по обратния път, преди да се установите на правилния път, нали? Попаднах в капана – умът ми беше пълен с емоции и изпитах желание просто да „направя нещо“, преди бракът ми да приключи. И в крайна сметка се скарах с мъжа си първо и след това прося и после плача; и това почти сложи край на брака ми. Бях толкова щастлив, че ми беше показан „правилният“ начин да действам достатъчно бързо – това спаси брака ми.

Лично бях научила, че съпругът ми вече не ме обича, когато ми каза, че – въпреки че го бях видяла да идва, това беше голям удар за мен. Без значение как го научавате, действайте само когато знаете стратегия, която работи. Придържайте се към тази стратегия. Не подценявайте стойността на „консултирането отвън“, когато се опитвате да спасите брак – когато сте в средата на всичко, може да бъде много трудно да разберете какво да правите; т.е. много е лесно да объркате гората с дърветата. Перспектива, предлагана от външен източник, може да го направи добре – особено ако имате доверие на източника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *