Съпругът ми иска да се разведе, но аз отчаяно искам да спасим брака си

By | май 2, 2021

Наскоро се чух с жена, която беше изключително разтревожена. Съпругът й току-що я беше оставил и й казал, че иска развод. Съпругата знаеше, че нещата са били каменисти от известно време, но смяташе, че има повече време да накара нещата да работят, преди той да предложи някой от тях да се изнесе. Както е в момента, мъжът се съгласи да бъде този, който да пътува. Но той не би й дал никаква информация за това колко време възнамерява да стои далеч или дали в крайна сметка трябва да подаде молба за развод. Той почти повтори, че му трябва известно време, за да помисли, и почувства силно, че иска почивка от брака.

Съпругата беше повече от съсипана. Тогава тя се страхуваше от момента, в който той излезе през вратата, защото се страхуваше, че това може да означава, че бракът й е приключил. И тя просто не можеше да понесе мисълта за това. Тя ми каза, че това ще бъде най-лошият й страх. Тя отчасти каза: „Отчаяно искам да спася брака си, но той не е съгласен. Той чувства, че най-хубавото е раздялата. Страхувам се, че когато той го напусне, той никога няма да се върне при мен. Но аз имам не е имал успех да промени мнението си. Всъщност всеки път, когато го повдигам, той се ядосва и се оттегля напълно. Какво мога да направя? Без значение каква тактика предприема, чувствам, че го губя и го правя не знам как по света бих се справила с това. „

Разбирам страха, който изпитва съпругата. Сам съм го усетил. Толкова е важно обаче да не позволявате на този страх да ви заблуди да действате по начин, който само ще влоши тази ситуация и ще бъде по-труден за преодоляване. Мисля (от моя собствен опит и от тези, които споделят историите си с мен), че определено има правилен и грешен начин да се справим с искането на мъжа за раздяла. Ще обсъдя това повече в следващата статия.

Ако е възможно, предложете раздяла, когато вие (а не той) напускате дома: На първо място, чувствах, че съпругата няма да има много дългосрочен успех в опитите да накара съпруга да промени мнението си за раздялата. Досега е била по този път много пъти и това само накара мъжа да иска да продължи това още повече. Продължаването по този път само ще я накара да работи толкова по-трудно, за да получи необходимата причина.

И честно казано, мъжът така или иначе вече не я слушаше. Така че, за да го накара да слуша, тя трябваше да започне да променя съобщението си. Така че почувствах, че ще бъде по-успешна, ако каже нещо от рода на: „Знаеш ли, мога да ти кажа, че това е много важно за теб и очевидно е, че тази раздяла е нещо, от което чувстваш, че имаш нужда. Просто искам да можем пресъздайте малко щастие и мир помежду ни, така че ако това е, което смятате, че е необходимо, за да се случи това, тогава ще подкрепя Но би било по-лесно просто да остана с приятели, отколкото да напуснете дома си, нека поговорим за колко мислите, че имате нужда и какво ще се случи, когато започне раздялата. „

Разбира се, тази идея не звучеше като идеалното решение за съпругата. Тя не искаше каквато и да е раздяла. Трябваше да подчертая, че това все пак ще се случи. И ако тя принуди проблема, съпругът й само щеше да я съжалява. Така че най-добрият й шанс беше да го настрои по начин, който да има най-голям контрол над него. Тъй като беше тази, която си тръгна, тя успя да провери дали съпругът й все още е в дома им и когато дойде времето, трябваше само да се върне. И тя вече го беше създала, така че съпругът й я възприемаше като човек, който ще помогне на ситуацията, вместо да я нарани. Тя му показа, че има най-добрия му интерес и иска да работи с него, а не срещу него. Това трябваше да гарантира, че тя ще има по-голям достъп до него в бъдеще. Така че вместо да я избягва, той всъщност може да работи с нея.

Определете какво трябва да се случи по време на раздялата: (И го настройте така, че да бъдете възприети положително: Много е важно да се опитате да зададете някои параметри за това как ще бъде животът по време на раздялата. Колко често трябва да докосвате основата един с друг? Какво ще постигне всеки от вас? Какви граници ще има? Сега понякога мъжът ще бъде устойчив на всички тези въпроси. Ако случаят е такъв, тогава може би има нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Но нищо не ви пречи просто да споменете как да се справяте с нещата.

И е толкова важно да се справяте с нещата много съзнателно. Искате той да ви липсва и да копнее за вас по време на тази раздяла. Затова не се представяйте за глупак и седнете вкъщи и съжалявайте как става. Излезте с приятелите, с които живеете. Поставете усмивка на лицето си. Не е нужно да прекалявате. Но вие искате съпругът ви да види и да си спомни оживената, ентусиазирана жена, в която се е влюбил. И искате той да иска да дойде при нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *