Съпругът ми не ме обича толкова, колкото аз го обичам – Съвети и съвети, които могат да помогнат

By | февруари 2, 2021

Често чувам от съпруги, които имат проблеми с това дали съпрузите им са „влюбени“ с тях или не. И ако съпрузите са, жените често измерват тази любов по степени, спрямо това колко жена го обича. Често той коментира като „Съпругът ми не ме обича почти толкова, колкото и аз го обичам. Правя всички отстъпки и напредък в отношенията. Той никога не прави усилие, нито ми показва никакво внимание или привързаност. Сякаш ми се е обадил. Не ме пита за деня ми, нито прави нищо, за да ме ангажира. Сякаш съм някой, който просто пее. По скалата от 1 до 1 го обичам на ниво, което е единадесет. И той ме обича на ниво, което е около едно.“

Разбирам, че това е самотно и разочароващо място. Преживях това в собствения си брак и начина, по който се боравих с този брак, почти свърших същия брак. Чрез опита и изследванията ми стана ясно, че има правилен и грешен начин да се справим с тази ситуация. Ще обсъдя това повече в следната статия.

Да се запази резултатът не е най-добрата идея за брак. Въпросът не е кой съпруг обича най-много другите: Въпросът е дали и двамата съпрузи се чувстват близки? Разбирам колко депресиращо е усещането, когато подозирате, че сте единственият, който е „влюбен“ или опитва да запази брака на тапиченца. Но понякога жените се фокусират толкова много върху измерването колко много ги обича съпругът им срещу някакъв въображаем двор пръчка, която има малко (ако има такива) последици за реалния живот. Това наистина не прави нищо, което да промени или подобри положението им.

Често казвам на жените да се откажат от сравненията и да се притесняват дали се чувстват обичани, търсени и ценени. Очевидно е, че отговорът е най-вероятно да бъде отрицателен, но поне сте променили фокуса си от отбелязване на точки към нещо, което можете да предприемете конкретни действия.

Тя може да бъде много важно да се разбере, че мъжете не са толкова демонстративни като жените. Така че да очаквате съпругът ви да бъде съпруг, който се сравнява с вас по отношение на демонстриране на чувствата си може да не е съвсем реалистично. Много малко съпрузи изразяват своята любов и обич по начина, по който жените обикновено правят. Това не значи, че не те обичат достатъчно. Това просто означава, че ще трябва да го научите да изразява себе си и ще трябва да се насърчава поведението, което ви кара да се чувствате забелязани, разбрани и обичани.

Някои жени ми казват, че те са възмутени от това, че трябва да вършат цялата работа и да се налага да обучават съпруга си да направи нещо, което той просто трябва да направи автоматично. Тези точки са със сигурност валидни. Но от моя опит е по-добре да дам малко в замяна на това, което наистина искате, отколкото да останете ядосани, разочаровани и възмутени, докато не се задоволяват вашите нужди. Важно е да решите и разрешите това, преди дори да започнете да се оттегляте. Защото, когато трябва да съпрузи, които са на ръба на безразличие, това може да оставите брака в истински проблеми.

Когато се притесняваш, че липсата на любов на съпруга ти към теб означава, че не е инвестирал в брак или в крайна сметка иска да излезе: Често намирам, че съпругите, които ми казват, че съпругът им не ги обича вероятно попадат в два лагера. Първият е ситуация, в която бракът вероятно е наистина добре, но мъжът или има навик да не показва своята обич или трябва да научи отново този урок. Този сценарий е по-лесен за коригиране.

Вторият сценарий е, че липсата на привързаност на човека се дължи на проблеми в брака или на неговата вече не е инвестирал в него. Това е сценарият, който често не можете да си позволите да игнорирате. Защото често оттеглянето му от вас е симптом на много по-голям проблем. Така че се опитвате да научите човек да ви покаже чувствата, че просто няма вероятност да подейства.

Вместо това, проверете защо емоциите са отишли, решават и решават проблема и след това преоценете. Това вероятно е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Защото по същия начин, по който човек не е демонстративен, те също често не са твърдо схватка на техните чувства и възприятия. Знаят, че нещо не е наред и да действат по него. Но за разлика от нас, те не са били будни през нощта, изследвайки и обръщайки се по въпроса. По-реактивни са. Когато нещо не е наред, те се оттеглят и преобърнат усилията си, вместо да мислят за чувствата си.

Те дори не са наясно, че правят това или дори разбират защо го правят. И това може да е една от причините, поради които те настояват, че нищо не е грешно или че си представяте неща. Тъй като те не са разгледани какъв е проблемът (или дори че той съществува) изглежда като истински гнева или оплакване, когато се отнасят към симптома на него. Ето защо често сте много по-добре просто работа и действайки самостоятелно (особено първоначално.)

Една от най-големите грешки, които виждам, е, че те армирайте по чувствителен въпрос с вече отдалечен и отделен човек. Така че те вече са на неустойчива земя и е ясно, че той е устойчив, но те вярват, че ако те просто могат да го накарат просто да „работи“ по решаването на проблема, нещата ще се подобри. Проблемът с това е, че той вече е започнал да се пенсионира. Вероятно не иска да „работи“ по брака, поне сега. Вие ще трябва да го върнете в точка, за да бъдат инвестирани, преди да можете да получите някаква реална причина.

Повечето жени разбират това дълбоко в себе си, но те се колебаят или бързат, защото не знаят как да накарат съпрузите си да бъдат възприемчиви към тях отново. Ключът е често да се направи равносметка на брака и да видим къде мъжът може да не получи това, което той иска, и след това да се даде, че без да се налага да има големи или болезнени дискусии за едно и също нещо.

И това е обикновено място, където жените са заклещени. Често чувам коментари като „Но как трябва да направя това? Аз вече съм този, който отдава цялото внимание и привързаност, и не работи. Често въпросът не е демонстрационната преданост (поне на края на мъжа). Истинският проблем често е истинската връзка и чувството, че наистина си чул, оценен и разбран. Важно е също така и двете страни да знаят, че никой не се движи през движенията, точкуване, заяждане или опит да манипулират другата.

Често казвам на жените да се съсредоточат върху това, което могат да направят много искрено и убедително. Съпрузите знаят, когато просто се сложи на шоу или се опитват да прекаляват за това, което всъщност е основният проблем. Не искат повече от същото. Не искат да бъдат манипулирани. Те често искат истинска промяна и подобрение, вместо да се притесняват за външния вид на нещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *