Съпругът ми обича свободата си по време на нашия изпитателен срок – Как да го върна сега?

By | април 27, 2021

Ако попитате разведения си съпруг как се чувства по време на раздялата ви, често се надявате на фрази като: „самотен“, „депресиран“ или „объркан“.

Така че, когато вместо това получите отговор като „освободен“, това не само боли, но и много объркващо. Може да ви накара да се чудите дали изобщо ще бъде възможно да спасите брака си, когато изглежда, че съпругът ви се радва на раздялата.

Някой може да попита: „честно казано, аз съм този, който повдигна идеята за раздяла. Въпреки че се обръщам назад, мисля, че това, което наистина исках, беше съпругът ми да ми каже, че не иска просто такава. но че той ме обичаше и че ще дойде да живее неща. Никога не съм мислил, че всъщност ще мине през него и със сигурност никога не съм мислил, че ще му хареса, но го има. нещо не беше наред, че той спря да ми се обажда толкова често. И когато разговаряхме, той като че ли никога нямаше време да говори дълго. В крайна сметка го попитах как му харесва отделният живот. Надявах се, че казват, че изобщо не му харесва. Но отговорът му беше „толкова е освобождаващо. ‘ Бях шокиран и го помолих да уточни. И той каза, че е по-лесно да бъдеш по-щастлив в живота, когато трябва да се тревожи само за един човек. Казва, че чувства чувство на свобода, като знае, „че не трябва да ходи на яйчени черупки вече. Това ме боли. Никога не съм очаквала той да се радва на раздялата. Искам да кажа нещо, за да променя решението си, но не знам какво. Как да се справя с това? „

Внимавайте с отчаяни реакции: Трябва да се признае, че е трудно. Защото много от отговорите, които изглеждат логични тук, може да звучат отчайващо. Опции като „Ами трябва да е хубаво да нямаш отговорност“ или „Надявам се, че нямаш предвид това, защото съм счупен и искам отново да сключиш нашия брак“ звучат или саркастично, или родени от отчаяние. Така те може да не постигнат желания резултат и дори да влошат нещата.

Знайте, че той може да има конкретни мотиви да се представя по този начин Преди да изляза с предложение какво можете да кажете, за да започнете положителен диалог, бих предположил, че съпругът ви може да има други мотиви да ви каже, че се чувства освободен, освен просто невинно да се опитва да сподели емоциите си. Може да иска да мислите, че е добре, защото е наранен, защото сте настоявали за раздяла. Тъй като се чувства малко отхвърлен, той може да мисли, че заслужавате да се почувствате и малко негативен.

Хората не винаги са честни относно опита си по време на раздялата. Определено имаше моменти в собствената ми раздяла, когато исках съпругът ми да мисли, че се справям много по-добре, отколкото всъщност. Не се считам за нечестен човек, но понякога има малка стратегия.

Не казвам, че не трябва да приемате съпруга си по номинал или че трябва автоматично да приемате, че той не е правдителен. Просто ви казвам, че не всичко, което разведеният съпруг казва, понякога ще бъде напълно точно, дори ако това не е тяхното намерение да лъжат.

Отваряне на вратата за позитивен разговор: Обратно към възможни разговори за това. Знаейки, че една възможност изобщо не казва нищо и просто чакаме да видим дали нещата ще се променят. Понякога вашият съпруг просто се нуждае от време, за да ви липсва и нищо няма да направи това, освен просто да му даде повече време. Затова искате да бъдете внимателни при отварянето на врата, ако наистина не се нуждаете от нея.

Ако видите и не виждате резултати или по някаква причина не искате да чакате, тогава ще опитам разговор, който не звучи осъдително или отчаяно. Едно предложение би могло да бъде: „Е, признавам, че не беше това, което се надявах или очаквах да чуя. Но виждам къде откъсването от драмата и напрежението може да се почувства като облекчение. Разбирам това. Но в дните до дойде по начина, по който се чувстваме може да се промени. Бих искал да ви помоля да бъдете отворени и честни с мен. Надявам се да продължим да общуваме и да станем честни. Защото крайната ми цел е да подобрим брака си по време на раздялата и да не навредим може ли да се ангажираме да общуваме редовно? Няма да се опитвам да ви накарам да се чувствате виновни или зли. Просто искам да поддържам връзка. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *