17 златни съвета за спасяване и възстановяване на вашата връзка / брак

By | април 29, 2021

Ако четете тази статия, вероятно сте във връзка или брак, които в момента не вървят добре. Ако имате усещането, че в (краткосрочен) срок може да настъпи развод или срив, вие сте попаднали на правилното място.

Написах тази статия, за да ви дам голям брой съвети за предотвратяване на такъв развод или раздяла. Проблемите често изглеждат нерешими, но всъщност рядко се случва една връзка наистина да бъде непоправимо повредена. Значи искате да спасите брака си и да бъдете отново щастливи с партньора си? Така че бързо прочетете моите 17 златни съвета по-долу.

Вземете връзката, при която вашият партньор е 100% отдаден на вас, без досадно напрежение

Златен съвет # 1: Назовете проблема

Преди да започнете да правите нещо друго, важно е да идентифицирате проблемите във вашата връзка. Това може да бъде разочароващо, но е важна стъпка. Ако не сте съгласни с естеството на проблема, аргументите и обвиненията само ще се увеличат. Така че първо назовете проблема.

Златен съвет # 2: Бъдете отворени и честни един към друг

Вторият съвет е и за много трудна, но важна стъпка. За да направите сериозни усилия да спасите връзката или брака си, е важно да бъдете отворени и честни с партньора си. Често липсата на доверие е причината, поради която връзката е в ниска точка. Честността е най-добрата политика, така че започнете сега, за да спасите връзката си.

Златен съвет № 3: Влезте в консултации за отношения с партньора си

И да назовеш проблема, и да се отвориш напълно за другия е трудно. Затова силно се препоръчва да потърсите подкрепа там, където е необходимо да спасите връзката или брака си. Следователно за много двойки това е добра възможност да започнат консултации за връзки с партньора си.

Златен съвет № 4: Слушайте желанията на партньора си и отговаряйте на тях

Добрият брак или добрите отношения не могат да съществуват без добра комуникация. Вероятно сте общували по-рядко помежду си или поне по неприятни начини. Добрата, позитивна комуникация обаче е ключът към сърцето. Научете се да се слушате внимателно и да отговаряте на желанията на партньора си. Следователно партньорът ви ще ви слуша повече.

Златен съвет №5: Опитайте се да разделите действията и емоциите

В емоционално състояние хората често казват неща, които изобщо нямат предвид. Ако връзката ви не върви, емоциите вероятно ще се засилват по-често. Ето защо, за да можете ефективно да спасите връзката си, е важно да разделите действията и емоциите.

Начинът да направите това е да спрете да взимате решения, когато сте емоционално заредени.

Ако се почувствате емоционално заредени, можете ясно да заявите тук – в съответствие със Съвет № 2 – че в момента сте твърде емоционално заредени, за да вземате мъдри решения. В такъв момент ви съветвам да се оттеглите. След като интензивните ви чувства отшумят, можете да вземете нишката отново.

Златен съвет No6: Дайте си време и пространство

Това, което много хора намират за трудно в една връзка, е, че понякога една връзка може да бъде доста потискаща. И повярвайте ми, дори ако вече имате дългогодишен опит във връзките, все пак е трудно. Често срещано оплакване е, че хората не чувстват, че все още могат да бъдат себе си в отношенията.

Въпреки че това е много досадно, това е проблем, който определено може да бъде решен.

Ако вие (или вашият партньор) се сблъскате с този проблем, важно е да си дадете малко пространство. Като отнемате от време на време „време за мен“, ще се чувствате по-добре в кожата си, за да можете да спасите връзката или брака си. Партньорът ви има ли лудо хоби, на което не сте фен? Дайте свобода на партньора си да практикува това.

Златен съвет # 7: Покажете на другия, че изпитвате любовни чувства

Най-хубавото в една връзка е, че можете да се затрупате взаимно с признания за любов. Наистина можете да дадете на другия усещане, че вие ​​сте най-важното нещо на света за този човек. Разбира се, не всяко потапяне във връзка или брак се дължи на хората, които изразяват любовта си твърде малко. Но затова връзката вече не се чувства като преди.

В допълнение, липсата на декларации за любов, романтични жестове и спонтанни романтични инициативи също може да бъде допълнителна последица от другите ви проблеми в отношенията. Опитайте се редовно да фокусирате партньора си. Изненадайте го с нещо, откъдето ясно давате яснота колко много ви е грижа за партньора ви. Как да спасим брака си!

Златен съвет No 8: Бъдете прощаващи

Няма значение какво се е случило помежду ви. Ако сте решили, че искате да продължите с партньора си, ще трябва да му простите за случилото се. Няма значение дали това е бил насилствен спор или наистина е имало изневяра.

Само ако заемате прощаващо отношение, можете да дадете на партньора справедлив шанс.

Макар понякога да е трудно да простиш на някого, това е най-добрият начин да направиш крачка към партньора си. По този начин показвате, че ще направите всичко, за да направите отношенията си истински успешни.

Златен съвет No 9: Давайте си комплименти

В един от предишните златни съвети вече споменах колко е важно да се изненадваме взаимно с романтични движения. Не можете обаче да заявявате любовта на партньора си всеки ден по театрален начин. Изглежда странно и невероятно в дългосрочен план. Затова бих ви посъветвал редовно да правите комплименти на партньора си, за което няма толкова голямо значение дали са комплименти.

Златен съвет # 10: Направете себе си уязвими

Можете да говорите добре за чувствата си само ако сте уязвими. Когато говорите с партньора си, не става дума само за вашата страна на историята, но и за страната на партньора ви. Когато сте уязвими, това също е знак за партньора ви, че сте готови да работите заедно по решение.

Ако не сте уязвими, това бързо може да се окаже доста арогантно. За съжаление видях това да се обърка с много двойки през последните години. Повярвайте ми: когато партньор А получи идеята, че партньор Б е арогантен, значи наистина сте далеч от дома си. В крайна сметка отнема много допълнително време за решаване на новосъздадения проблем и спасяване на връзката.

Златен съвет # 11: Нарушава рутината

Така нареченият „маршрут“ е една от причините, поради които много бракове и връзки съвпадат. В началото на връзката си все още сте влюбени и дърветата сякаш растат до небето. Колкото по-дълго имате връзка, толкова повече изчезва усещането за влюбване: става въпрос за „любов“.

Това е истинско предизвикателство за много хора във връзката.

Ако вие и вашият партньор в момента се намирате в такава ситуация, е важно да направите нещо ново веднъж. Това прави възможно прекъсването на ежедневното смилане.

Златен съвет # 12: Направете мисията за спасяване на връзката ви основен приоритет

Ако откриете нещо наистина важно, приоритизирайте го. Днес всеки има натоварен дневен ред. Това го прави изкушаващо да отложите дела, които нямат точен срок. Проблемите между вас и партньора ви обаче са важни. Следователно трябва да осигурите място и време, за да се справите с това възможно най-бързо и да работите върху решение.

Златен съвет № 13: Фокусирайте се предимно върху положителните аспекти на връзката си

Има причина да сте заедно. Важно е да си казвате това често, а когато говорите за връзката си с партньора (или други), да подчертавате това често. Хората са склонни да се фокусират върху негативното, докато, дори когато се биете, често има много забавни аспекти.

Златен връх № 14: Раздвижете се!

Ако връзката или бракът ви са на път да бъдат прекъснати, вероятно се справяте с повишено ниво на стрес. Най-ефективният начин да се отървете от стреса си е да спортувате. Можете да изчистите главата си по време на тренировка

Златен съвет No 15: Направете физически контакт с партньора си

Докосването на партньора ви може да предизвика много положителни неща. Първо, форма на любов е да докоснете партньора си. В допълнение, докосването има следните предимства:

– Докосването често казва повече от хиляда думи

– Докосването може да успокои партньора ви наведнъж

– Докосването гарантира, че се създават хормони на щастието

Златен съвет # 16: Не позволявайте на собствената си гордост да бъде пречка за решаването на вашите проблеми

Както споменах по-рано, важно е да сте уязвими. Това не означава, че трябва да се държите като мека кожа. Но е важно да знаете как да оставите собствената си гордост настрана, за да спасите връзката или брака. Много хора трудно оставят гордостта си настрана, но това е просто знак за огромна сила, а не слабост.

Златен съвет # 17: Научете се да обичате себе си

И накрая, бих искал да ви напомня, че всеки опит да спасите вашата връзка или брак ще бъде напразен, ако първо не се научите да обичате себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *