8 начина за разрешаване на нещастен брак

By | февруари 25, 2021

Бракът не винаги е легло от рози. Перфектен брак не съществува и е нормално да имате тези не толкова щастливи моменти, но какво ще стане, ако във вашия брак има повече нещастни моменти от щастливите? Ще бъде ли вашият брак труден и нещастен? Всички възможности и решения трябва да бъдат изчерпани, преди да помислите за напускане на нещастен брак. Докато в брака има любов и уважение, най-добре е да направите нещо и да уредите нещастен брак, за да избегнете болката от развода.

Ето няколко полезни начина за разрешаване на нещастен брак.

Разберете причината за нещастието във вашия брак. Най-добрият начин за разрешаване на нещастен брак е да помислите назад и да разберете кога вашият брак е започнал да става нещастен. Какви брачни проблеми причиняват инцидента? Вие и вашият съпруг ставате ли прекалено фокусирани върху вашата кариера или други отговорности, които в крайна сметка сте се разделили? Включено ли е измама или изневяра? Има ли проблеми с парите или парите, които създават проблеми във връзката ви? Имате ли мрежа за поддръжка? Живеете ли далеч от семействата и приятелите си? Имате ли деца? Ако не го направите, има ли някакви проблеми, които ви пречат да имате деца? Ще бъде по-малко предизвикателно да уредиш нещастен брак, след като разбереш с какво си имаш работа. Кои бяха основните промени или повратни моменти, които направиха щастливия брак нещастен? Вие и съпругът ви можете да работите с правилните решения, ако и двамата знаете какво причинява инцидента във връзката ви.

Говорете с половинката си за нещастието на брака ви. Понякога проблемите в брака стават твърде големи и неуправляеми, тъй като двойките отказват да се срещат и говорят за тях. Разговорът с половинката ви за нещастния ви брак не означава да обвинявате съпруга си за липсата на щастие във връзката ви, но това е най-добрият начин да извадите всички карти на масата и да анализирате какво се е объркало с брака ви. Изразете ясно своите нужди. Ако трябва да прекарате повече време с половинката си, защото чувствате, че и двамата се отдалечавате, кажете така. Ако искате да се насладите на физическата близост на брака си, кажете го. Също така е важно да попитате нуждите и чувствата на партньора си относно брака си. Понякога всичко, което е необходимо, е да се организира нещастен брак, сърдечен разговор, за да се разбере най-накрая защо бракът е станал безжизнен и нещастен.

Помислете за терапия или консултиране на двойки. Справянето с нещастен брак може да бъде поразително и двамата може да се окажете изгубени и объркани. Ако имате затруднения при разрешаването на злополуката само в брака си, потърсете професионална помощ. Най-добре е да помислите за двойна терапия или консултиране, за да разрешите проблемите във вашата връзка и да ви помогне да разрешите нещастен брак. Бракът е сложна връзка и най-добре е да изчерпате цялата възможна помощ и възможности, преди да се откажете от брака си. Има много бракове, които са успели да оцелеят с помощта на двойки терапия и консултиране. Не чакайте твърде дълго, за да получите помощ, най-добре е да потърсите професионална помощ възможно най-скоро. Не чакайте, докато бракът ви стане непоправим.

Потърсете помощ от вашата мрежа за поддръжка. Може да се нуждаете от помощ от вашата мрежа за поддръжка, за да разрешите нещастен брак. Вашата мрежа за поддръжка може да включва двойки, близки до вас и вашия съпруг, доверени приятели, семейства или религиозни лидери / старейшини. Обадете се на хората, на които имате най-голямо доверие и се доверете на вашето семейно нещастие. Това са хората, които се грижат за вас, благосъстоянието на вашия съпруг и деца и могат да ви дадат добър съвет. Те също могат да ви помогнат да преминете през тази трудна фаза на брака си. Говоренето и доверието на най-близките ви хора може да ви помогне да почувствате, че не сте сами. Всеки човек е преживял нещастие във връзката си в даден момент и много хора са преодолели тези ситуации и вие също.

Поставяйте по-малко стрес и натиск върху брака си. Очаквате ли да намерите цялото щастие от живота си в брака си или чрез съпруга / та? Прекалено много са очакванията и натискът върху съпруга и брака ви. За да разрешите нещастен брак, може да се наложи да се освободите от бремето или да освободите брака си от твърде много очаквания. Намерете щастие извън брака си и внесете това щастие в брака си. Имате ли хоби или спорт, който ви харесва? Искате ли да научите нещо ново? Имайте отделни хобита или неща, които искате да правите с приятелите си, и различни хобита, които можете да правите със съпруга / та. Правенето на отделни неща понякога оказва по-малък натиск върху брака и ви позволява да внесете нещо ново в брака си, което можете да обсъдите или да говорите със съпруга / та. Правенето на нещата поотделно може да помогне на двамата ви да растете поотделно, а правенето на нещата заедно ви сближава.

Разчупете рутината на брачния си живот. Бракът ви става ли скучен и нещастен, защото нещата стават рутина? Отговорностите на брака могат да направят двойките студени и по-малко романтични. За да разрешите нещастен брак, трябва да нарушите рутината, за да внесете нов смисъл, нови преживявания и вълнение във връзката си. Отидете на двойно пътуване, почивка или приключение и създайте нови спомени. Започнете да танцувате отново и създайте романтика и близост в брака си.

Премахнете развода от менюто. За да разрешите нещастен брак, най-добре е да премахнете развода от списъка с решения, защото това не е лесен курорт. Без развод от списъка, двойките са склонни да работят по-усилено, за да спасят брака си. Въпреки че сега вие и съпругът ви се борите с проблемите във вашия брак, има проучвания, че двойки, които са успели да го оставят, работят по брака си и са решили да останат заедно, са по-щастливи от двойките, решили да се разделят.

Бъдете ангажирани. За да уредите нещастен брак, трябва да сте обвързани. Изисква високо ниво на ангажираност за съживяване на един скучен нещастен брак. Не е невъзможно да разрешите нещастен брак, но ще трябва да работите усилено и да останете отдадени, за да постигнете целите си. Нещастен брак не може да бъде уреден за една нощ и трябва да останете на целта си да уредите брака си въпреки трудностите и можете да го направите само ако сте обвързани. Може да срещнете грешки и понякога да се чувствате сякаш правите крачка напред и две крачки назад, но ако имате твърд ангажимент, че искате да спасите брака си, има по-голям шанс вашият брак да бъде уреден. Много нещастни бракове отново станаха щастливи, защото продължиха да решават брака си. Те го придържат и с течение на времето бракът им се подобрява. Двойките, преминали през трудни времена и оцелели, станаха по-силни и по-близки.

Бракът е ангажимент за цял живот и няма идеален брак. Нещастният брак сега не означава, че ще остане такъв завинаги. Красотата на брака е, че когато двойките се разлюбят, нещата могат да се оправят отново, ако се откажат, нещата работят заедно, докато не се влюбят отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *